УКР РУС

Заява сайту "Футбол 24"

4 березня 2014
Автор: Yurii Basenko

Ми неодноразово стверджували що найціннішим для сайту "Футбол 24" є ви - наші читачі. І в цей чи не найскладніший для Незалежної України час ми вирішили звернутися до вас.

Шановні наші читачі!

Ви усі чудово знали, які події відбувалися в нашій державі протягом останніх трьох місяців. Український народ вів важку і виснажливу боротьбу за своє майбутнє. І ви чудово знаєте результат цієї визвольної боротьби: народ України переміг зграю бандитів, яка узурпувала владу в країні і нещадно грабувала населення, до того ж систематично знищуючи усі демократичні свободи і цінності. Цю перемогу ми здобули ціною життів бійців уже тепер Небесної Сотні і здоров'я тисяч інших людей.

З самого початку визвольної боротьби ми чітко висловили свою позицію: свободи і цінності - важливіше за усе. Протягом усіх цих місяців, ми тримали руку на пульсі української революції, до якої, як ви знаєте, долучилася й футбольна громадськість України. Ми були чи не єдиним українським футбольним сайтом, який у повному обсязі давав заяви футболістів та ультрас щодо політичної ситуації, присвятив цьому чимало статей і блогів. За це багато наших читачів нас нещадно критикували: мовляв, не потрібно змішувати футбол і політику. Але ми були і є переконаними: без вільної і сильної України не буде вільного і сильного українського футболу! В єдиному пориві український народ усунув з керівних посад в країні бандитів, і хоча до остаточної перемоги, як до неба, у нас принаймні з'явився шанс змінити систему і побудувати нову країну. Але в України за короткий час встигла з'явитися нова загроза - зовнішня.

Немає сенсу якось особливо характеризувати введення у Крим за абсолютно безпідставними, надуманими та безглуздими причинами російських військ: весь світ одностайно уже дав оцінку таким "ініціативам" Кремля. Ми ж можемо констатувати: байдужих у цій ситуації в Україні вже не залишилося, в тому числі й у дуже неоднорідному та зазвичай аполітичному футбольному середовищі. Об'єдналися люди з різних клубів, футболісти різних поглядів і просто аполітичні представники української футбольної громадскості.

Ми ж у своєму зверненні просимо вас також лише одного: ОБ'ЄДНАТИСЯ! Зараз не час згадувати, хто і за кого вболіває, хто кого підтримує і якою мовою розмовляє. Тільки разом ми сила! Так, подібні звернення, як наші, це крапля в океані. Але усі разом - ми і є океаном! Тому що якщо ми доведемо, що є однією монолітною державою - нас не здолає жоден ворог.

З нами Бог і правда!

Слава Україні!

З повагою до усіх вас, редакція сайту "Футбол 24"