УКР РУС

Завершальний акорд. 26 тур УПЛ. Анонс матчів неділі

30 травня 2015 Читать на русском

Сьогодні, 30 травня, у чемпіонаті України буде зіграно останні матчі сезону.

"Динамо" - "Металург" З

17:00. Київ, стадіон "Динамо" ім. Лобановського. Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

Чемпіон України сьогодні вдома протестує гостей із Запоріжжя. Кияни спробують виграти поєдинок, щоб підняти настрій уболівальникам перед святковим концертом, який присвячений "золотим" медалям столичного клубу. У складі команди Сергія Реброва є два претенденти на звання найкращого "голеадора" - Артем Кравець і Андрій Ярмоленко, які у грі проти запоріжців спробують наздогнати або навіть випередити лідера бомбардирських перегонів Еріка Бікфалві.

"Козаки" ж намагатимуться не зіпсувати собі настрій перед канікулами і нав’язати «динамівцям» боротьбу. Звісно, без дискваліфікованого Владислава Кулача гостям буде важко у атаці, проте на заміну форварду може вийти Олександр Каплієнко.

Запоріжці останнім часом не надто вдало протистоять "Динамо". Особливо проблемною ланкою команди Анатолія Чанцева є захист. Однак середня лінія часто змушена сідати нижче і зосереджуватись на обороні, істотно скоротивши свої атакувальні ресурси.

Матч першого кола завершився перемогою киян - 4:2.

"Іллічівець" - "Олімпік"

17:00. Дніпропетровськ, стадіон "Метеор". Телетрансляція на каналі "Футбол2", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

Приречений на виліт "Іллічівець" прийме на горезвісному "Метеорі" головного невдаху весняної частини чемпіонату - донецький "Олімпік". Швидше за все, цей матч стане останнім для Миколи Павлова у ролі керманича маріупольської команди. Втім, як і для багатьох гравців, адже більше, ніж у десяти виконавців збігає термін угоди з клубом.

В нинішньому сезоні "Іллічівець" непогано грав на тимчасово домашній арені у Дніпропетровську. Тут маріупольці двічі здобули перемогу, один раз зіграли внічию і одного разу поступились.

"Олімпік" зіткнувся з внутрішніми проблемами у другому колі чемпіонату. Команду покинули два гравці. Гра розклеїлась і результати різко погіршилась. Єдиним досягненням колективу Романа Санжара став вихід у півфінал Кубку України.

Загалом обидві команди вже давно вирішили свою долю у нинішньому сезоні і можуть зіграти без тиску за результат.

У обидвох команд є кадрові втрати: дискваліфіковані у "Іллічівця" Олександр Мандзюк та Сергій Яворський, а у "Олімпіка" Владислав Огіря та Валерій Лебедь.

Матч першого кола завершився перемогою "Олімпіка" - 2:3.

"Шахтар" - "Карпати"

19:30. Київ, стадіон "Оболонь-Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол1", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

На донеччан чекає важке випробування "левами". Підопічним Мірчі Луческу необхідно зробити висновки з попереднього поєдинку, де вони стали заручниками власної розконцентрованості, за що поплатились результатом. "Гірники" мають здобувати перемогу над львів’янами, аби гарантувати собі другу позицію, яка надасть їм право поборотись за Лігу чемпіонів.

"Карпати" вже не піднімуться і не впадуть нижче. Молодь Ігора Йовічевіча вкотре спробує на бажанні не вдарити обличчям у болото. Звісно, для команди матч із "гірниками" є принциповим, адже упродовж сезону між клубами виникали суперечки щодо поділу футбольних зон впливу у Львові.

Гонитву за бомбардирським титулом продовжує Алекс Тейшейра, який всього на один гол відстає від лідера Еріка Бікфалві.

У «Шахтаря» дискваліфіковані Ярослав Ракицький та Фред, "Карпатам" не допоможе Михайло Сергійчук.

Матч першого кола завершився перемогою донеччан - 2:0.

"Говерла" - "Дніпро"

19:30. Ужгород, стадіон "Авангард". Телетрансляція на каналі "Футбол1", текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол24"

"Дніпро" все ще має шанс випередити "Шахтар" у боротьбі за другу лігочемпіонівську сходинку. Для цього "дніпрянам" необхідно перемагати ужгородців і сподіватись на вдалий збіг обставин у грі "Шахтар" - "Карпати".

Проблемна "Говерла" у першому колі змогла нав’язати "Дніпру" контргру. Відмінний матч провів тоді Сергій Мякушко, який і наразі залишається головною надією В’ячеслава Грозного попереду.

Можливо, поєдинок в Ужгороді стане останнім для Євгена Коноплянки, який скоріше за все покине Україну влітку.

Не допоможе "Дніпру" Роман Безус, який є дискваліфікованим за перебір попереджень.

Матч першого кола завершився нічиєю - 1:1.

Марк Копич, Футбол 24