УКР РУС

Зараз в Україні футбол ледь виживає, тому гроші за телетрансляції є важливими, - спортдир "Олімпіка"

8 лютого 2016 Читать на русском

Спортивний директор донецького "Олімпіка" Олексій Антонов прокоментував позицію клубу щодо розподілу прав за телетрансляції.

"Головним питанням для "Олімпіка" на робочій групі УПЛ був розподіл грошей за телеправа. Дуже хотілося, щоб формула була аналогічною до англійської - 50/25/25 (половина всієї суми порівну ділиться між усіма командами ліги, 25% розподіляється в залежності від місця, яке зайняв кожен колектив в турнірній таблиці. А та чверть, що залишилась, залежить від кількості матчів, показаних на британській території).

"Динамо" і "Шахтарю" від цих грошей ні холодно, ні жарко. Там стільки гравці за місяць заробляють. А ось нам - зовсім інша справа. В АПЛ команді за виліт (щоб вона не стала банкрутом і змогла знову поборотися за вихід в елітний дивізіон) дають 100 мільйонів доларів. Тому там і чемпіонат такий видовищний і непередбачуваний. Той же "Лестер", наприклад, взяти. Симпатизую цій команді. Хочу, щоб золоті медалі виграли.

Зараз в Україні футбол ледь виживає. Для "Олімпіка" гроші за телетрансляції - дуже важливі. За запропоновані 300-350 тисяч доларів можемо утримувати команду, як мінімум два місяці.

Ми завжди відкриті для ділових пропозицій, готові розміщувати рекламу на сайті, програмках, банерах стадіону, формі і навіть автобусі. Але, на жаль, до нас ніхто не звертається. Криза, всі справи.

Основне джерело доходів "Олімпіка" - спонсорські угоди з компаніями "Альтком", "АЕG" і "УкрМет". Гравців ми ще не продаємо. Так вийшло, що всі футболісти, які покинули клуб під час виступів в УПЛ, пішли через закінчення контракту або його розірвання.

Зараз, коли втратили Кадимяна і Шерифа, ми змінили юридичний підхід до трудових угод, тому в майбутньому, сподіваюся, трансфери будуть приносити нам дохід", - розповів Антонов.

Читайте також:
Денисов: Новий президент УПЛ повинен провести тендер між телетрансляторами, також ми можемо подати спільну заявку