УКР РУС

Заховайло: Чехія та Україна – команди одного рівня, думаю, рахунок буде 1:1

5 вересня 2018 Читать на русском

Футбольний агент В'ячеслав Заховайло, який проживає у Чехії, поділився очікуваннями від матчу місцевої національної команди проти збірної України.

"У збірної Чехії зараз відбувається процес зміни поколінь, команда провалила минулий цикл. Разом з тим, чимало гравців виступають в добротних європейських клубах, при цьому є багато представників Славії – суперник для українського вболівальника досить відомий.

Загалом, нинішня збірна Чехії – міцний європейський середнячок. Думаю, що з Україною ця команда зараз одного рівня. Якщо говорити про тактику, то нинішній тренер команди Карел Яролім не має будь-якої однієї стабільної моделі. У минулому році він пробував грати і в три центральні захисники. Схеми були різні – 4-2-3-1, 4-5-1, 3-4-3.

Збірна України вирушила до Чехії на матч Ліги націй

Скажімо так, репертуар у команди є, все залежить від виконавців. А тут є проблеми – не приїде Антонін Барак, Мартін Долежал через проблеми зі здоров'ям. Разом з тим, є варіанти замін, адже в минулому році через збірну пройшло близько 40 осіб. У той же час, явних лідерів в команді зараз немає, виділити міг би хіба що молодого форварда Роми Патріка Шика і півзахисника Йозефа Гушбауера зі Славії. Команда грає, в основному, в вертикальний, швидкий, комбінаційний футбол – той, на який і робить ставку Яролім. Такий футбол дуже схожий на гру Славії. Плюс стандарти – те, що властиво для східно-європейських команд, 70% м'ячів вони забивають саме зі стандартних положень.

Маркевич: Турбує, що лідери збірної України останнім часом достатньо не грали

Так що, думаю, напевно поєдинок буде проходити приблизно в такому ключі, як ми спостерігали нещодавно гру Славії і Динамо в кваліфікації Ліги чемпіонів. Це буде тактичний бій, команда, яка заб'є першою, отримає тактичну перевагу.

Говорити про які-небудь шанси команд в цьому матчі зараз складно, це все-таки перший тур, і за його підсумками можна буде зробити якісь висновки щодо складів і подальших перспектив. Адже якщо склад України приблизно зрозумілий і великих змін там чекати навряд чи доведеться, то в якому складі вийдуть чехи, припустити складно.

Коноплянка: Чехи зараз самі в собі не можуть розібратися, але це непроста команда

У будь-якому випадку, я вважаю, що зіграти на старті Ліги націй зі збірною Чехії внічию на виїзді, я б розглядав, як позитивний результат. Ризикну припустити, що рахунок в матчі буде 1:1", – передає слова Заховайла Footboom.