УКР РУС

За Скудетто, за єврокубки, за виживання. Анонс матчів неділі 29 туру Серії А

25 березня 2012 Читать на русском

Найцікавіше у матчах неділі 29 туру Серії А на нас чекає ввечері. Ще б пак, "Ювентус" прийматиме "Інтер". Чого варті лише самі імена цих команд.

Проте й без цього буде чимало цікавих поєдинків. Зокрема зустріч аутсайдерів чемпіонату “Новари” та “Лечче” обіцяє бути по-справжньому бойовою. Та все ж таки розпочнемо із центрального.

Не відпустити “Мілан”

“Ювентус” не може дозволити собі втрачати очок, аби не збільшити відставання від “Мілану” яке наразі складає чотири пункти. В іншому випадку про Скудетто туринці можуть забути. Команда Конте, можливо, більш втомлена за “неррадзурі”, адже у вівторок туринці зіграли дуже непростий матч у півфіналі Кубка Італії з “Міланом”.

Та до напруженого календаря “Юве” потрібно бути готовим. Матчем із “Інтером” підопічні Конте починають дуже непростий період у чемпіонаті. Після цього “бьянконері” гратимуть з “Наполі”, “Палермо” та “Лаціо” - дуже непростими суперниками. Про готовність “Юве” боротися за Скудетто можна буде говорити саме після цієї серії матчів в яких команда, поза сумнівом, буде намагатися не відпустити “россонері” у відрив а, можливо, і наздогнати їх.Та першим каменем спотикання може стати “Інтер”.

Щодо підопічних Раньєрі, то хоча вони й зіграли в попередньому турі з “Аталантою” у безгольову нічию, але от серед тижня у них не було матчу. Та й на поєдинок з “Ювентусом” гравців “неррадзурі” не потрібно буде налаштовувати — вони самі собі спробують довести, що сьоме місце, яке вони наразі посідають у чемпіонаті, несправедливе.

“Новара” - “Лечче”

Серед поєдинків, які стартуватимуть о 16:00 за Києвом, слід виділити протистояння “Новара” - “Лечче”. Обидві команди ще мають теоретичні шанси зберегти прописку в еліті і зроблять все від них залежне у боротьбі за неї в матчі із прямим конкурентом. В останніх турах привабливіше виглядала “Новара” - дві поспіль перемоги над “Удінезе” та “Сієною”.

Що ж до “Лечче”, то у своїх поєдинках підопічні Космі виглядали не так переконливо. Щоправда й суперники у “червоно-жовтих” були непрості — “Мілан” та “Палермо”. І хоча з першому “Лечче” програв, а з другим зіграв внічию, все ж таки команда демонструвала пристойну гру. Так що “Новарі”, попри те що команда гратиме вдома, точно буде непереливки.

“Наполі” - “Катанія”

Цікавим обіцяє бути і протистояння “Наполі” - “Катанія”. Його фаворитом, звичайно ж, є неаполітанці, тільки от остров'яни не програють вже шість матчів поспіль, чотири з яких узагалі виграли. Та й шанси фінішувати у зоні єврокубків (теоретично навіть в зоні ЛЧ) “Катанія” має непогані. Так що Монтелла налаштовуватиме своїх підопічних лише на перемогу. Те ж стосується і Вальтера Маццарі, адже у боротьбі за “бронзу” “партонепеї” просто змушені скористатися втратою очок “Удінезе” і сподіватися, що “Лаціо” також не переможе.

“Лаціо” - “Кальярі”

“Лаціо” ж, яке у попередньому турі поступилося згаданій “Катанії”, цього разу прийматиме команду з іншого острова — Сардинії. “Кальярі” чим-чим, а стабільністю точно не відзначається, як, зрештою, і підопічні Рейї у цьому сезоні. Так що спрогнозувати що-небудь у цьому матчі важко. Тим паче що “Лаціо” гратиме без свого основного форварда Мірослава Клозе, який травмований.

Та все ж таки саме “орлам” перемога потрібна більше у боротьбі за третє місце, та ще й гратимуть вони вдома, то ж, напевне, слід очікувати від них на певний пресинг. Тут от тільки б в обороні не провалитися.

“Дженоа” - “Фіорентина”

Власник “Фіорентини” Андреа Делла Валле заявив, що в наступному сезоні почне робити з команди одного із європейських грандів. Наразі ж “фіалки” намагаються уникнути потрапляння в зону вильоту. У звітному турі вони поїдуть у Геную, де суперником буде команда, яка лише на один пункт випереджає флорентійців - “Дженоа”.

Генуезці, видавши нічийну серію із трьох матчів, в минулому турі поступилися “Ромі”. Суперник, звичайно, серйозний, проте поразка була мінімальною — 0:1. Схоже, “Дженоа” потроху таки вчиться грати в обороні.

 А от “Фіорентина” навпаки, у попередньому турі зазнала нищівної поразки від “Ювентуса” - 0:5 та ще й у рідних стінах. В цьому матчі реабілітуватися перед уболівальниками не вдасться, адже “фіалкові” гратимуть в гостях. Проте довести самим собі що розгром від “Юве” був прикрою випадковістю гравці “Фіорентини” точно спробують.

“Чезена” - “Парма”

“Парма”, яка лише на один пункт відстає від “Фіорентини”, поїде в гості до безнадійного аутсайдера “Чезени”. Чому безнадійного? Та тому що “морські коники” не можуть перемогти вже десять матчів поспіль. Щоправда “Парма” також не знає радості перемоги ось уже сім турів, проте чотири з цих семи матчів підопічні Донадоні таки зіграли внічию.

Та “Чезена”, хоча й на часто, та все ж таки приємно дивувала у цьому сезоні. Можливо “прорве” її і у звітному матчі. Та перевагу ми віддамо все ж таки гостям.

“К'єво” - “Сієна”

У ще одному матчі на 16:00 “К'єво” прийматиме “Сієну”. У Вероні важко грати будь-якій команді, особливо зважаючи на стан газону, то ж, напевне, перемогу в цьому матчі святкуватимуть саме “летючі віслюки”, які гратимуть вдома. Та якщо станеться диво і “Сієні” вдасться перемогти, то вона зрівняється за набраними очками із “К'єво”.

“Аталанта” - “Болонья”

А стартуватиме футбольна Італія в неділю поєдинком “Аталанта” - “Болонья”. Обидві команди усі свої турнірні завдання вже вирішили, то ж можуть грати розслаблено. Саме тому поєдинок обіцяє бути захопливим. Цікаво також було б подивитися і за протистоянням форвардів Деніс — ді Вайо, однак нападник “Аталанти”, найпевніше, у цьому матчі не зіграє через ушкодження.

Андрій Думич