УКР РУС

"За що мене критикувати? За те, що я відновив Карпати?": Тлумак дав волю емоціям після невиходу в УПЛ – відео

27 травня 2023 Читать на русском

Головний тренер Карпат Андрій Тлумак емоційно висловився після завершального матчу Першої ліги 2022/23 проти Оболоні (1:1).

"Можу сказати єдине: ми дуже швидко забуваємо історію. Але ми не москалі, які її взагалі переписують. Три роки тому, коли ми розпочали роботу з клубом, у нас що було? Нічого не було – ні м'яча, ні фішки, ні манішки, ні автобуса, ні стадіону, ні бази. І жодного футболіста.

Маркевич відреагував на інсайд про перемовини з Карпатами

І ми збудували за три роки структуру, збудували клуб. Ми виконали величезну роботу, і мені прикро, що такий потік критики на мене вилився. Мене навіть злочинцем назвали. І за що? За те, що я відновив Карпати? Ми за три роки вперше помилилися. Я беру відповідальність на себе, що ми не вийшли до УПЛ. Так сталося, що ми оступилися за крок до УПЛ. Але я думаю, що такої чорної критики не заслужив. Чому не вийшли? Минулого року провалили трансфери, зараз знову не вгадали з трансферами. Згоден, це моя вина, я це приймаю.

Але є клуб. Чому три роки тому, коли всі казали: "Які Карпати? Карпати Тлумака, Карпати Галич" – чого тоді не кричали. Де були ті люди, які загубили Карпати, коли Карпати не виїхали у вищу лігу на останніх два матчі? А зараз команда грала, грає, показує футбол, і я злочинець?

Циганик все знає, повністю все знає, тільки все не дуже точно. Змінює шапку, як тільки вітер подує. Він дружив з Динамо Київ, потім з Дніпром. З Рухом щось не склалося. Вічний фанат Карпат і завжди їх критикує. Але перший кричав: "Що то за Карпати, які Карпати, що це за афери?" І де та афера? Єдине за 3 роки, що було легко – вдячний фанатам, які віддали нам герб. А все решта – ми по камінчику все складали і склали.

Будуть Карпати в Прем'єр-лізі, з Тлумаком чи без. Керівництво ухвалюватиме рішення. Але Карпати будуть в УПЛ Я вболіватиму і робитиму все для того, щоб “леви” вийшли в УПЛ. Також я хочу вибачитись перед справжніми вболівальниками, які дійсно за нас переживали і тішились тоді, коли ми перемагали та не зловтішались, коли ми програвали. Я повністю беру провину на себе. Вибачте", – сказав Тлумак на післяматчевій прес-конференції.

Полісся стало чемпіоном Першої ліги, Карпати на очах Маркевича не змогли вийти в УПЛ