УКР РУС

З високо піднятою головою. Перші підсумки матчу МЮ – "Зоря"

30 вересня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє важливі моменти матчу 2 туру Ліги Європи у Манчестері.

Впевнена гра центральних захисників

Пара Рафаель – Сіваков відіграла дуже солідно. Так, Ібрагімовіч все ж забив, і його не втримали у епізоді з голом. Але варто відзначити, що момент виник трохи хаотично, через невдалий удар Руні. Загалом же враження від двох центрбеків луганців вкрай позитивне. Вони майже не програвали боротьбу на другому поверсі. В дуелях один в один як білорус, так і бразилець не губились, а відігравали сконцентровано і чітко. Момент з голом залишив неприємний осад, але загалом рівень гри центральних захисників вселяє впевненість перед іграми з "Фейєнордом".

Лівий фланг активніший за правий

"Зоря" провела 56% своїх атак через лівий фланг, через правий – 31%. Особливо такий акцент був помітний на початку матчу, коли Соболь і Петряк розганяли майже всі небезпечні атаки "Зорі". Можливо, давалося взнаки, що у захисті МЮ справа діяв молодий Тімоті Фосу-Менса, який є не таким досвідченим, як той же Рохо, який грав зліва. Тим не менш, продуктивність атак з лівого флангу атаки "Зорі" була доволі високою. Після розіграшу комбінації за участю Соболя і Петряка той же Любеновіч міг забити вже на 5-й хвилині.

Мобільність півзахисту

"Зоря" не програла центр поля МЮ. Звісно, територіальна перевага була у манкуніанців, але суттєвих дивідендів з цього вони не отримували. Феллаїні виглядав вайлувато, Погба не вдавалось вести гру своєї команди. Тому швидкі Петряк, Караваєв, Гречишкін та Чайковський часто перехоплювали їхні передачі та грали організовано впродовж усього матчу. Що відмітив і Жозе Моурінью після матчу. Варто віддати належне Юрію Вернидубу, який якісно вибудував гру півзахисту, що не погано грав при обороні та швидко розпочинав випади на ворота МЮ.

Швидкі атаки

"Зоря" не відступала від своєї гри на контратаках на "Олд Траффорді". Луганцям регулярно вдавалося вибігати у швидкі атаки. Півзахист непогано діяв при їхньому розвитку. Петряк і Караваєв, як завжди, були дуже активними на флангах. Часто "Зорі" не вистачало завершального удару або останнього пасу. Але сама побудова контратак і швидкість, з якою гравці Вернидуба долали центр поля МЮ на чолі з Погба, могли стати головною запорукою успішного результату. Але, на жаль, Златан є Златан.

Відсутність забивного форварда

Особливо помітно це стало на тлі Ібрагімовіча. "Зоря" провела не одну хорошу атаку, логічним завершенням якої був би, принаймні, удар в отвір воріт. Завдяки хорошій роботі флангів луганців навіть проти МЮ вдалося зробити не один хороший простріл і навіс. Але Кулач явно програвав по антропометрії парі Смоллінг – Байлі. На випередження йому теж не вдавалось грати. Паулінью, який замінив українця, завдав одного небезпечного удару, швидко зорієнтувавшись у ігровому моменті. Але знову ж – він також нападник не того типу, який здатен вигравати боротьбу за верхові м’ячі. А таких подач у "Зорі" достатньо у кожному матчі.

Зоря ледь не відібрала очки в МЮ