УКР РУС

З вірою у диво. Цікаві факти про матч Барселона - Баварія.

1 травня 2013
Автор: Стас Бебех

Після великої поразки від Баварії(0: 4) Барселоні треба зробити диво, щоб завадити мюнхенцям вийти у фінал Ліги чемпіонів утретє за останні чотири сезони. Втім, у Барселони залишаються шанси взяти участь в третьому фіналі на легендарному Уемблі.

 

У 1992-му і 2011-му синьо-гранатові вигравали в Лондоні Кубок чемпіонів. Крім того, в рідних стінах Барса не програє в єврокубках вже чотири роки.

У домашньому матчі 1/8 фіналу поточного турніру каталонці розгромили удома Мілан з результатом 4: 0, але для перемоги в протистоянні з Баварією, каталонцям треба мінімум забивати п'ять м'ячів.

- Тільки трьом клубам в історії єврокубків вдалося відіграти дефіцит в чотири м'ячі після першого матчу. Мадридський Реал в третьому колі Кубку UEFA - 1985/86 поступився на виїзді Боруссії Менхенгладбах   (1: 5), яку тренував нинішній наставник Баварії Юпп Хайнкес, але переміг удома - 4: 0.

Лейшоеш(проти Шо-де-фон, перше коло Кубку володарів кубків - 1961/62) і Партизан(проти Куінс Парк Рейнджерс, друге коло Кубку UEFA - 1984/85) відігралися після гостьових поразок з рахунком 2 : 6, перемігши в рідних стінах 5: 0 і 4: 0 відповідно.

Тренер Барселони : Потрібно битися до самого кінця, щоб нами гордилися уболівальники.

- В історії Ліги чемпіонів cаму більшу перевагу примудрився провалити Мілан. У чвертьфіналі сезону 2003/04 россонері, вигравши удома з рахунком 4 : 1, поступилися на виїзді Депортиво - 0: 4.

- Обидва клуби женуться за своїм п'ятим Кубком європейських чемпіонів. Крім того, їх об'єднує фігура Хосепа Гвардиоли, колишнього футболіста і тренера Барселони, біля керма якої він виграв Лігу чемпіонів в 2009 і 2011 роках. Влітку він стане у Баварії наступником Хайнкеса, який у свій час тренував Реал.

Попередні зустрічі

- Цікаво, що в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпионов- 2008/09 Барселона завдяки голам Лионеля Мессі(9, 38), Самюеля Это'о(12) і Тьєррі Анрі(43) перемогла Баварію на своєму полі якраз з рахунком 4 : 0. У поєдинку у відповідь мюнхенцы зіграли з майбутнім переможцем турніру внічию - 1: 1. Відрізнилися Франк Рібері(47) і Сейду Кейта(73).

- Раніше суперники лише раз зустрічалися у рамках півфіналу. Було це в Кубку UEFA - 1995/96, коли Баварія перемогла із спільним рахунком 4 : 3. У Німеччині команди зіграли внічию(2: 2), а на Камп Ноу підопічні Отто Рехагеля здолали дружину Йохана Кройффа з рахунком 2 : 1.

Історія протистояння

- В 21 останньому домашньому матчі Ліги чемпіонів синьо-гранатові не поступилися жодного разу, відсвяткувавши 16 перемог. Востаннє Барса програла в рідних стінах Рубіну(1: 2) в матчі групового етапу 20 жовтня 2009 року.

- Барселона в рідних стінах виграла останні десять матчів з німецькими клубами. Загальна статистика синьо-гранатових в домашніх зустрічах з представниками бундеслиги така: 19 перемог, одна нічия, шість поразок.

Лионель Мессі забив п'ять голів(рекорд Ліги чемпіонів) на Камп Ноу в поєдинку 1/8 фіналу минулого розіграшу Ліги чемпіонів з Байєром, коли каталонці зробили леверкузенцям розгром - 7: 1.

- В двохматчевих протистояннях з німцями в турнірах UEFA Барса перемогла 13 разів і чотири рази терпіла поразки. Показник Баварії в парах з іспанцями - 8: 6.

- На груповому етапі цієї Ліги чемпіонів Баварія на виїзді зіграла внічию з Валенсією(1: 1), а минулого року здолала в гостях Вильяреал - 2: 0. До перемоги у Вильяреале мюнхенці не вигравали на іспанській землі з 2001 року. Загальна статистика Баварії в гостьових зустрічах з представниками приклади така: п'ять перемог, п'ять нічиїх і десять поразок.

- Барселона, що потрапила в 1/2 фінали в шостий раз підряд, виграла шість з 13 півфіналів головного єврокубка.

- Баварія взяла дев'ять перемог при п'яти поразках в півфіналах Кубку європейських чемпіонів.