УКР РУС

"З Тайсоном дійсно була проблема": Каштру – про свої стосунки з лідерами Шахтаря

15 травня 2021 Читать на русском

Екс-тренер Шахтаря Луїш Каштру прокоментував чутки про непрості стосунки з ветеранами.

"Це все публіка. Коли у команди щось йде не так, люди зазвичай намагаються знайти якісь причини. У вас є діти? Ви, напевно, сварилися колись з дітьми, це викликає у вас неприємні відчуття. Але перед тим, як вони йдуть спати, ви однаково їх обіймаєте, цілуєте і говорите теплі слова – життя триває. Буває, що вчитель в школі виганяє учня з класу. Контролер в трамваї теж може вигнати з вагона "зайця". А футбол повинен бути таким, як церква? Звичайно ж, ні.

Асистент Каштру попрощався із Шахтарем

Відразу скажу – у мене не було конфлікту з Пятовим. Це легендарний футболіст в Україні. З Марлосом у мене теж не було ніякого конфлікту. Він теж довгий час грає в Шахтарі, багато чого досягнув. А ось з Тайсоном дійсно була проблема, але, тим не менш, у нас хороші людські відносини зараз.

Конфлікт з Тайсоном стався на професійному рівні – він вирішив піти. Будь-яку подібну ситуацію можна вирішити, чи то маленький конфлікт або великий. Ми завжди намагаємося створити такі умови, щоб головний тренер був лідером колективу. Але при цьому повага насамперед: я поважаю вас, ви – мене. Тому, коли гравець не поважає мої рішення, не поважає клуб, ми повинні вживати заходів. Ми поговорили з Тайсоном, у нас нормальні відносини. Я бажаю йому всіляких благ і гарного продовження кар'єри. Але в той момент сталося те, що сталося. Кожен повинен йти своїм шляхом", – розповів Каштру в інтерв'ю Tribuna.

Шевченко у Шахтарі – як відповідь Динамо та Луческу: несподіваний варіант і ще 5 тренерів на заміну Каштру