УКР РУС

З прицілом на "Металіст". Анонс 25 туру АПЛ

2 лютого 2013 Читать на русском

"Ньюкаслу" належить провести одну з останніх репетицій перед побаченням з українським клубом в Лізі Європи.

Хоча, будьмо відверті: це всього лиш красиві і шаблонні слова. Зважаючи на плачевну ситуацію в чемпіонаті, Алану Пардью і його команді зараз не до подвигів у єврокубках. Всі сили потрібно кинути на те, щоб врятувати елітну прописку, а одіссея в Лізі Європи - турнірі, який тренери більшості англійських клубів відверто зневажають - це зайві клопоти. "Металісту", зрозуміло ж, це на руку. Але ми дещо відхилилися від теми...

Сьогодні "сороки" на власному полі зіграють з "Челсі", і цей поєдинок буде центральним у суботньому відрізку 25 туру. Суперники з різним настроєм підходять до цієї гри. Господарі здобули принципову перемогу над "Астон Віллою", а новачки - Гуффран, Сіссоко, Дебюші достатньо непогано влилися в колектив. "Аристократи" у свою чергу втратили у Редінгу перемогу, яка вже практично лежала в їх кишені. Рафа Бенітес повинен врахувати помилки, тож сьогодні побачимо значно зосередженіший "Челсі". Не варто також забувати, що під керівництвом іспанця лондонський клуб дуже і дуже продуктивно проводить виїзні матчі, поступившись у чемпіонаті лише одного разу.

Матч з відомих причин пропускає Еден Азар, хоча це не повинно позначитися на результативній грі лондонців - квартет Торрес-Оскар-Мата-Лампард діє достатньо переконливо. Також варто врахувати ще й той факт, що у "Ньюкасла" катастрофічні результати на власному полі - одразу шість поразок, а "МЮ" та "Ман Сіті" команда Пардью згоріла без жодних шансів. Тож аргументи натякають на те, що сьогодні зі щитом поле "Сент Джеймс Парку" полишать саме гості.

Паралельно відбудеться ще п'ять матчів, серед яких особливу увагу привертають поєдинки "Арсенала" та "Вігана". "Сток Сіті", який вийде на поле "Емірейтс", періодично створює Арсену Венгеру суттєві проблеми, але це не стосується матчів у Лондоні. Тут "гончарі" зазвичай стають покірними жертвами швидкої гри "канонірів". Та й взагалі, команду Пюліса важко назвати "виїзною" - левову частину своїх очок "Сіті" бере на "Британії". Тож, начебто, ніщо не повинно стати на заваді впевненій перемозі "Арсенала". До слова, вже сьогодні може відбутися дебют новачка "гармашів" - Начо Монреаля, який повинен підсилити лівий фланг оборони.

Щодо "Вігана", то "латтікс" належить поборотися одразу за "шість очок" - в гості їде "Саутгемптон". Власне, такі "матчі життя" ми відтепер спостерігатимемо практично щотуру - першість неквапливо наближається до свого фінального відрізку.У двох поєдинках під керівництвом нового наставника Почеттіно "святі" ще не перемагали, проте зіграли з обома грізними суперниками у привабливий футбол. На старті сезону "Віган" здобув переконливу виїзну перемогу на "Сент-Мері", але з того часу багато всього змінилося - сучасний "Сотон" має твердий намір розпочати наступний чемпіонат серед еліти. Ну а "Віган" вже ні для кого не є загадкою - упродовж кількох сезонів ця команда демонструє трюк дивовижного порятунку завдяки успішній весняній грі. І хоча березень ще не настав, потепління у грі "латтікс" вже відчувається.

А ось центральний матч цього разу залишився на десерт. Поєдинок між "Ман Сіті" та "Ліверпулем" підведе підсумок 25 туру. Про мерсисайдців ми вже достатньо поговорили у попередніх анонсах та підсумках. Суть зводиться до того, що команда Роджерса зараз в ударі. Загинаємо пальці: Старрідж склав чудову компанію Суаресу - раз, у Хендерсона і Даунінга відкрилося друге дихання - два, на підході талановита молодь - три. Може додатися ще й четвертий аргумент, якщо Феліпе Коутінью, новачок з "Інтера", влиється в колектив настільки гармонійно, як Старрідж.

В "Ман Сіті" також є приємні новини, незважаючи на прикру нічию з КПР у попередньому турі. Команда попрощалася зі своїм видатним бешкетником Балотеллі, тож тепер Манчіні зможе зосередитися на своїх безпосередніх обов'язках замість того, щоб по-батьківськи повчати Маріо після його чергової безглуздої витівки. Венсан Компані все ще залишається в лазареті, а брати Туре прямують до перемоги на Кубку Африки, та навіть без них "містяни" спроможні перемагати "Ліверпуль". В останніх двох поєдинках на "Етіхаді" чинні чемпіони неодмінно розколювали вдрузки міцний мерсисайдський горіх.

КПР - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:2 (Янг - Руссель, Холт), 1:2 (Бартон - Пілкінгтон, Морісон), 1:1 (Замора - Джексон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:0 (Скілаччі), 1:3 (ван Персі - Джонс, Пеннант, Волтерс), 3:1 (Жервіньо, ван Персі-2 - Крауч), 1:1 (ван Персі - Крауч), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Евертон" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 0:1 (Янг), 2:2 (Осман, Бейнс - Бент-2), 2:2 (Осман, Бейнс - Петров, Агбонлахор), 1:1 (Анічебе - Бент), 3:1 (Пієнаар, Феллаїні, Єлавіч - Ель Ахмаді)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Челсі"

Попередні матчі: 1:1 (Керрол - Калу), 2:2 (Гутьєрес, С. Тейлор - Івановіч, Алекс), 0:3 (Дрогба, Калу, Старрідж), 2:0 (Сіссе-2), 0:2 (Азар, Торрес)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Редінг" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:3 (Макклін, Флетчер, Сессеньон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Хем" - "Суонсі"

Попередні матчі: 0:3 (Ранхель, Мічу, Грем)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Віган" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 2:0 (Ді Санто, Коне)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Фулхем" - "МЮ"

Попередні матчі: 2:2 (Девіс, Хангеланд - Скоулз, Хангеланд, автогол), 0:2 (Бербатов, Валенсія), 0:5 (Велбек, Нані, Гіггз, Руні, Бербатов), 0:1 (Руні), 2:3 (Дафф, Відіч, автогол - ван Персі, Кагава, Рафаель)

Прогноз "Футболу 24": 2:3

"Вест Бромвіч" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:1 (Брант - Модріч), 2:2 (Одемвінгі, Кокс - Павлюченко, Дефо), 1:3 (Мулумбу - Адебайор-2, Дефо), 0:1 (Дефо), 1:1 (Морісон - Ассу-Екотто)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Ман Сіті" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 3:0 (Баррі, Тевес-2), 0:3 (Керрол-2, Куйт), 1:1 (Компані - Лескотт, автогол), 3:0 (Агуеро, Туре, Мілнер), 2:2 (Туре, Тевес - Шкртел, Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

В конкурсі прогнозів граю з Іваном Сенцівим, якого обрав жереб. Прогноз читача такий...

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87