УКР РУС

"Ми готові програвати кожен матч з поваги до померлих": італійський клуб погрожує Серії А та УЄФА

2 квітня 2020 Читать на русском

Президент Брешії Массімо Челліно оголосив війну Федерації футболу Італії, яка розглядає можливість поновлення Серії А в найближчі місяці.

"Змагання не можна повертати з багатьох причин. Зокрема, є два моменти: повага до здоров'я і порятунок футбольної системи. Ми не лише втратимо нинішній сезон, але й зіпсуємо наступний, який повинен бути фундаментальним", – заявив Челліно в інтерв'ю La Gazzetta dello Sport.

Президент федерації футболу Італії назвав конкретну дату відновлення Серії А

"У Брешії вантажівками вивозять мертвих з міста. Ми перебуваємо в центрі епідемії", – говорить Челліно, намагаючись спростувати будь-які підозри ЗМІ щодо своєї категоричної позиції, адже остаточна зупинка першості означала б збереження прописки для "ластівок" (останні в таблиці – прим.ред). – Якщо вони змусять нас грати, я готовий зняти команду і програвати усі матчі апріорі, з поваги до мешканців Брешії та їхніх близьких, які померли.

Італійські клуби можуть зникнути – Філіппо Індзагі лякає своїм прогнозом

Мені не байдуже на пониження у класі, досі – ми заслуговували на виліт, я готовий нести відповідальність. Щоб завершити сезон в червні, доведеться ризикувати людьми, змінювати національні та міжнародні правила, розбиратись з контрактами, виплатами, передсезонними зборами", – зазначив президент.

Челліно також жорстко звернувся до УЄФА: "Вони зарозумілі та безвідповідальні, вони думають лише про трофеї та економічні інтереси. Якщо ви хочете зробити щось корисне, надішліть балони з киснем і респіратори. Ми це оцінимо".

"Ніхто не був готовий до цього пекла": Манчіні – про смерть друга, труни в Бергамо, збірну Італії та Євро-2020