УКР РУС

"З Моурінью ви отримуєте перевіреного переможця, а не красивий футбол". Як у Британії критикують Жозе та його Манчестер Юнайтед

19 березня 2018 Читать на русском

Майбутнє Жозе Моурінью в Манчестер Юнайтед під великим сумнівом. Думки експертів щодо ситуації в МЮ зібрав Daily Mail.

Мартін Кіоун (легенда Арсенала)

Він зарозумілий, ось чому команда не може знайти з ним спільну мову. Після кожної великої перемоги Жозе Моурінью здається надто розумним. Чому команда, яка перемогла Ліверпуль у суботу, у вівторок змінюється та програє Севільї?

Після хороших результатів Моурінью стає дуже зарозумілим. Він навіть може напасти на Франка де Бура. МЮ повинен грати у такому ж сміливому стилі, як прес-конференції Жозе. Цього чекають фанати. Вони хочуть, щоб їхня команда контролювала гру та домінувала на полі.

"Манчестер Юнайтед виглядав як команда незнайомців". В Англії знищили Моурінью після поразки від Севільї

"Олд Траффорд" – це дуже мотивуюче місце для команди, яка є господарем. Я грав там за збірну Англії проти Греції, коли Девід Бекхем ударом зі штрафного відправив нас на ЧС-2002. Коли ми чекали на результат удару, це було немов театр з людьми, які мовчки дивляться на тебе. Все це працює проти футболістів.

Ромелу Лукаку може бути топ-бомбардиром. Маркус Решфорд може стати проблемою для будь-якого захисника світу. Моурінью має склад, але, здається, не хоче з ним грати у домінантний футбол. Йому треба дозволити цим гравцям грати в такому стилі. Пройшло п'ять років з того моменту, коли Манчестер Юнайтед вигравав АПЛ. Поки команда перебувала на переході, вона втратила свою ауру.

Джеймі Реднапп (легенда Ліверпуля)

Чи хтось думав, що Жозе Моурінью йде в МЮ, щоб грати у метушливий, швидкий футбол? З Моурінью ви отримуєте перевіреного переможця, а не красивий футбол. Проблема в тому, що Пеп Гвардіола у цьому сезоні довів, що можна досягати результату та домінувати на полі, граючи у красивий футбол.

Манчестер Сіті грає майже в інший вид спорту, ніж решта команд АПЛ. Моурінью не може бути єдиним менеджером під тиском, який повинен конкурувати з Ман Сіті. Однак МЮ – єдина команда з топ-4, на яку неприємно дивитись.

Манчестер Юнайтед може виграти Кубок Англії, що буде для Жозе третім трофеєм з командою за два роки. Команда має дев'ять очок переваги над Челсі та залишиться у топ-4. Скоріш за все, МЮ знову буде інвестувати у нових гравців, щоб скласти конкуренцію Манчестер Сіті.

Моурінью може сказати, що команда відроджується, але реального прогресу з такою грою не видно. І хоча я говорив, що португалець не заслужив на новий контракт з клубом, я не вважаю, що він повинен піти з МЮ. Можливо, поразка від Севільї змінить підхід Моурінью до гри команди.

Кріс Саттон (легенда Блекберна та Селтіка)

Коли ти граєш у такий негативний футбол, це треба компенсовувати трофеями. Жозе може нагадати про Кубок ліги та Лігу Європи, але це не трофеї для Манчестер Юнайтед.

Жозе сказав у 2013 році: "Не хочу вигравати Лігу Європи. Це розчарувало б мене". Найбільше вразило, що португалець прийняв результат проти Севільї. Це означає, що Моурінью і МЮ задоволені своєю нинішньою позицією. Чи вони не хочуть більшого?

Моурінью витратив 300 млн фунтів, але не зміг кинути виклик для найбільших трофеїв. І все зводиться до стилю гри. Якщо б це була Барселона чи Реал, я зрозумів би стиль гри МЮ. Але тут Севілья, п'ята команда чемпіонату Іспанії.

Моурінью планує кадрову революцію: 8 гравців – на вихід, доля Погба та роль Фреда

Моурінью – це перевірений переможець. Він є правильною людиною для цієї роботи, але він має два вибори. Або він починає грати так, щоб команда домінувала, або доводить всім, що прагматичний футбол може давати результат.

Ян Ладімен (редактор Daily Mail)

Жозе не зможе вижити, якщо буде так грати. Моурінью зробив клуб кращим. Зараз у Манчестер Юнайтед є кращі гравці та тренер. У цьому сезоні команда може виграти Кубок Англії. Все ж таки в останні роки Фергюсона клуб не підсилював склад як слід. Кожен тренер після сера Алекса заплатив велику ціну за брак передбачень та погане планування.

Процес перебудови продовжується. Моурінью працює з критиками, щоб зосередитись на своєму курсі. У цей же час інші тренери будуть щось краще за МЮ. Однак якщо Жозе залишиться ще на сезон та при цьому витрачатиме гроші, то продовжувати так грати не можна.

Існує міф про Моурінью, що він завжди так грає. Жозе завжди був прагматиком, адже вмів душити гру, коли це треба. У цьому його майстерність. Але не завжди він був настільки незрозумілим. Перший Челсі Моурінью грав не так. І тоді було п'ять трофеїв за три роки.

55-річний тренер повинен дивитись у майбутнє та планувати перебудову своєї команди. Він повинен передбачити час, коли знову почне грати у хороший футбол. Якщо цього не станеться, то Моурінью не повинен вижити.

Ян Херберт (редактор The Independent)

Моурінью – це точно не той, хто повинен працювати в Манчестер Юнайтед. Виліт команди з Ліги чемпіонів від Севільї демонструє те, що Жозе не може вивести МЮ на справді високий рівень. Висловлювання португальця лише відволікають від того факту, що команда стоїть. Це така техніка Жозе. І на Франка де Бура був "напад", щоб дорікнути за його слова про МЮ.

Франк де Бур потролив Моурінью після вильоту МЮ з Ліги чемпіонів

Смішні байки перетворили Моурінью на дурня, який вже не має здатності давати командам ідею і робити з поганих гравців великих. Приклад: регрес Поля Погба та Алексіса Санчеса. Кевін Де Брюйне і Мохамед Салах, яких Жозе забракував, знущаються над португальцем щотижня.

Фергюсон також після поразок міг сказати щось погане. Наприклад, "його типові німці" після вильоту з ЛЧ у 2010 році від Баварії. Однак зазвичай це були дружелюбні прес-конференції. Моурінью зміг повернути довіру до великої команди, але вивести МЮ на новий рівень повинен інший тренер.

Кріс Вілер (журналіст Daily Mail)

У цього клубу немає вибору, крім Моурінью. Фанати, які вважали призначення Моурінью в МЮ, тільки переконались у своїй правоті після програного матчу з Севільєю. Вболівальники "червоних дияволів" звикли до футболу Фергюсона, і зараз вони бачать повну протилежність.

"Олд Траффорд" дуже боляче, адже їхні головні вороги з Пепом Гвардіолою грають у такий футбол, який люблять саме на "Театрі Мрій". Чи будуть колись команди Моурінью грати у традиціях Манчестер Юнайтед? Ні. Чи це погано для Жозе у довгостроковій перспективі? Так.

Моурінью вимагає більше трансферів та сильно ризикує – шанс для ПСЖ?

Поведінка Моурінью позначається на грі його команди. Він надто багато часу говорить про чужі клуби та їхніх тренерів. Однак МЮ потребує стабільності після Мойєса та ван Гала. Це був неправильний напрямок. Клуб хотів конкурувати з Гвардіолою та витратив майже 300 млн фунтів за два роки. Вони знали що можуть отримати.

Зміна тренера у найближчий час стане для Манчестер Юнайтед кроком назад у складному часі після Фергюсона. Поки що у МЮ та Моурінью немає іншого вибору, ніж працювати разом.