УКР РУС

З Григорчуком нереально закінчити кар'єру навіть на Антарктиді, граючи з пінгвінами, – Віталій Вернидуб

23 жовтня 2016 Читать на русском

Український захисник азербайджанської "Габали" Віталій Вернидуб у програмі "Моя гра з Аллою Бублій" розповів про свою мрію і гру під керівництвом Романа Григорчука.

"Я ставив собі за мету грати в топовій команді українського чемпіонату. Час минав, і, можна сказати, я не добився божевільної пропозиції або прогресу. Значить, я не був достатньо хороший для топових команд України. Який рівень у мене? Явно не топовий, адже я не грав в топ-команді. Напевно, середнього рівня. Це моя думка. Може, хтось по-іншому вважає. Може, вище, може, нижче ...

Я вже поставив собі за мету, часу чекати не було, вік підходить ... Надійшла пропозиція, і, будемо відверті, фінансово хороша – вигідна для мене і моєї родини. Тому довелося приймати рішення. Але я ні в якому разі не шкодую про це. Всі говорили: "Він їде до Азербайджану закінчувати кар'єру". Але я знав одне: я їду до Романа Йосиповича, а з ним нереально закінчити, повірте. Хоч ви будете на Антарктиді з пінгвінами грати, але ви з ним точно не закінчите кар'єру.

Гроші? Я їх заробив і заробляю, але насамперед я отримую досвід на європейській арені. У минулому році у нас були серйозні суперники – "Борусія" Дортмунд .. З нею дуже цікава гра була. У цьому році – "Лілль". Багато хто вважає, що чемпіонат Азербайджану – дуже низького рівня. Але я б так не сказав. Там дуже цікаво грати. Сильна команда "Карабах". Є "Нефтчі", є непогані команди, з якими навіть наші гранди помучилися б. Той же "Карабах" – дуже серйозна команда з серйозним підходом. Вона себе зарекомендувала на європейській арені. Там цікаво грати.

Яка головна відмінність азербайджанського чемпіонату від українського? Там часто матчі граються на синтетиці, штучних полях. Це невеликий мінус. Один поєдинок зіграєш на натуральному полі, наступний – на синтетичному. Важко трохи.

Фінансове становище в азербайджанських команд порівняно з українськими? Приблизно те ж саме, що і в Україні: є дві-три команди, у яких дуже хороше фінансове становище. В інших – трохи гірше. Приблизно те саме", – розповів Вернидуб.

25 найвидатніших тренерів в історії футболу незалежної України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях