УКР РУС

"З Днем народження привітають на тренуванні". Олег Кузнєцов про подарунок України U-17, яка зіграла внічию з Іспанією

22 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Головний тренер збірної України U-17 Олег Кузнецов сьогодні святкує 55-річчя. Вчора його підопічні зробили тренеру невеликий подарунок, зігравши внічию зі збірною Іспанії в еліт-раунді Євро-2018 U-17.

Футбол 24 набрав Олега Володимировича, щоб привітати з Днем народження і запитати, чи привітали його підопічні з досить успішним стартом в еліт-раунді Євро, нічиєю з Іспанією (1:1).

– Ще не привітали, через 20 хвилин виїжджаємо на тренування, там, сподіваюся, привітають. Вчора про це не було ні слова, хто ж про таке передчасно каже.

– На жаль, в інтернеті немає відеозапису гри з Іспанією. Розкажіть, як проходив цей матч і як ми втратили перемогу?

– Залишилося двояке враження. Якби нам до гри сказали, що зіграємо 1:1, ми були б задоволені результатом. А так, звичайно, прикро пропускати в компенсований час.

Іспанія – дуже хороша команда. Нам вдалося в першому таймі забити зі стандартного положення, а потім фактично всю гру ми провели на своїй половині поля. У нас було кілька контратак. У них були моменти – два рази в поперечину потрапляли.

Напевно, ще позначилося що за 10 хвилин до кінця матчу вилучили гравця, ми грали вдесятьох, не виходили зі штрафного, і вони дотиснули.

В принципі, результатом задоволені. Найголовніше, що в цьому турнірі від однієї гри нічого не залежить. Всі ігри будуть вирішальними. Зараз у нас буде гра з Сербією, яка обіграла Чехію.

Де грає Україна U-17

Збірна України U-17 бере участь в еліт-раунді Євро-2018. Це найвищий раунд кваліфікації перед попаданням у фінальну частину чемпіонату Європи.

Фінал Євро пройде в Англії з 4 по 20 травня 2018 року. У ньому візьмуть участь 16 команд: господарі (Англія) і ще 15 збірних, які пройдуть кваліфікацію.

В еліт-раунді беруть участь 32 збірні: 8 груп по 4 команди. У фінал Євро вийдуть переможці груп і найкращі 7 других команд груп (без урахування результатів з найгіршими командами групи). Вже на Євро за підсумками еліт-раунду: Італія, Нідерланди, Португалія, Швеція і Швейцарія.

Збірна України U-17 грає в групі 1 з Іспанією (діючий чемпіон), Сербією і Чехією. Міні-турнір проходить в Чехії.

1-й тур, 21 березня

Україна – Іспанія – 1:1

Сербія – Чехія – 2:0

2-й тур, 24 березня

Сербія – Україна

Іспанія – Чехія

3-й тур, 27 березня

Чехія – Україна

Іспанія – Сербія

"Метрів з 25 як бабахнув у "дев’ятку" – стадіон "впав". Олег Кузнєцов – шалені пригоди динамівця у Глазго Рейнджерс