УКР РУС

Ювентус впевнено переміг Мілан, Бонуччі забив гол у ворота колишньої команди: огляд матчу

1 квітня 2018 Читать на русском

Ювентус обіграв Мілан у матчі 30 туру італійської Серії А. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Матч розпочався з атак господарів. Спочатку Ігуаїн небезпечно пробивав в кут, але Мілан врятував Доннарумма. На 8-й хвилині матчу Пауло Дибала метрах в 20-ти від воріт прийняв м'яч, та не відчувши жодного опору від захисників "россонері", потужно пробив в нижній правий від себе кут з відскоком від газону – голкіпер Мілана у цій ситуації був безсилий.

Аллегрі про перехід Дибали: Наразі для нього важливо добре закінчити сезон

Після пропущеного м'яча команда Гаттузо більше володіла м'ячем та сміливо йшла вперед. Активним був Андре Сілва, що отримав шанс проявити себе у надважливому матчі. Спочатку португальський форвард пробив головою вище воріт після подачі Кессьє, а на 15-й хвилині Сілва відверто пробачив захист "старої синьйори", не влучивши у ворота після удару головою з просто вбивчої позиції.

Ювентус грав від оборони та вичікував свого шансу, намагаючись при нагоді вибігати у контратаки. Натомість, забив Мілан. Причому не хто-небудь, а Леонардо Бонуччі. Капітан Мілана прийшов до штрафного майданчика Юве на кутовий, і ударом головою "розстріляв" Буффона, зрівнявши рахунок в матчі. Асист на рахунку Чалханоглу.

На другий тайм Аллегрі випустив Дугласа Косту для підсилення атаки, проте активніше виглядали гості. Сусо намагався закрутити м'яч в дальній кут ударом з-за меж штрафного, але Буффон обрав ідеальну позицію та відвів загрозу. Вже за 5 хвилин після неймовірного дальнього удару Чалханоглу м'яч влучив у перекладину воріт "старої синьйори", а з добиванням Сусо не без проблем впорався Буффон. Чалханоглу, відчувши більше впевненості у власних силах, ще раз потурбував голкіпера Ювентуса ударом здалеку, а Бонавентура змарнував свій момент, пробивши вище воріт, хоча міг і віддати на Калініча. Аллегрі, в свою чергу, випустив на поле Куадрадо, демонструючи, що не збирається втрачати очки в домашньому матчі. У господарів свій шанс мав майстер виконання штрафних у складі "старої синьйори" Міралем П'яніч цього разу пробив вище воріт.

Заміни Аллегрі спрацювали на 79-й хвилині: Дуглас Коста віддав гарну передачу на Хедіру, у німецького хавбека було вдосталь часу, щоб підняти голову, та прицільну навісну передачу, яку ударом головою замкнув Куадрадо – 2:1.

Крапку в матчі поставив Самі Хедіра, невідпорно пробивши у нижній кут воріт Доннарумми після скидки від Дибали.

Важливий матч для Ювентуса з турнірної точки зору

Мабуть, ще ніколи в Неаполі так не вболівали за Мілан, як цього разу. Наполі несподівано втратив очки у матчі проти Сассуоло, та надав Ювентусу чудову можливість збільшити відрив. Команда Аллегрі, в свою чергу, думає зараз не лише про захист чемпіонського титулу, а й про Лігу чемпіонів, адже вже у вівторок Ювентус прийматиме мадридський Реал в рамках ¼ турніру. “Стара синьйора” все ж змогла певною мірою переломити хід гри, та здобути перемогу, важливість якої важко переоцінити. Відрив між діючим чемпіоном та Наполі знову сягає 4 очок.

Реал – Ювентус: усі квитки були продані за 8 хвилин


Визначна гра для Бонуччі

Капітан Мілана проводив перший матч проти колишнього клубу на “Ювентус Стедіум” після переїзду до Мілана. Кожен його дотик до м’яча супроводжувався шаленим свистом фанатів Ювентуса. Воно й не дивно, адже перед цим Бонуччі провів цілих 7 сезонів у футболці Юве, та за думкою багатьох вболівальників “старої синьйори”, перейшов у Мілан за “китайськими грошима”, які з’явилися після зміни власників “россонері”. Бонуччі не звертав уваги на вболівальників, а просто робив свою роботу, а іноді навіть і чужу: на 28-й хвилині Леонардо підключився до атаки власної команди, прибігши на кутовий, і ударом головою “прошив” Буффона. Іронія долі полягає в тому, що позиційну боротьбу Лео виграв у Кьєлліні та Барцальї, з якими ще зовсім недавно “цементував” оборону Юве.

«Джокери» Аллегрі приносять перемогу Ювентусу

Цілком можливо, що якби гра складалася для діючого чемпіона легше, Дуглас Коста та Куадрадо з’явилися б на полі лише у вівторок проти Реала. Але Ювентусу було конче необхідно підсилювати атаку, тому “джокери” вийшли на поле у другому таймі матчу з Міланом. Саме бразильсько-колумбійський атакувальний дует і приніс Ювентусу результат: Куадрадо забив переможний гол, а Дуглас Коста задавав темп атакам “старої синьйори”, і саме його "вибухові" дії на фланзі атаки передували голам Юве в епізодах з другим та третім взяттям воріт Доннарумми.

Ювентус збільшує відрив від Наполі, та в чудовому настрої підходить до дуелі з Реалом, хоча питання до гри туринців в захисті залишаються. Мілан, в свою чергу, “відпускає” Лаціо та Інтер у відрив, віддаляючись від омріяної “зони Ліги чемпіонів”. Проте, не слід забувати, що вже у наступну середу відбудеться "міланське дербі", підсумок якого дасть відповіді на багато запитань.

Серія А. 30 тур.

Ювентус – Мілан – 3:1

Голи: Дибала, 8, Куадрадо, 79, Хедіра, 87 – Бонуччі, 28