УКР РУС

Ювентус став частиною великого обману – фейковий футболіст набув шаленої популярності завдяки команді Роналду

12 жовтня 2018 Читать на русском

Діонісіо Фарід Родрігес обвів навколо пальця увесь світ, зробивши собі футбольну кар'єру завдяки класній роботі у Інстаграм.

19-річний мексиканець так сильно марив туринським Ювентусом, що опинився у молодіжній команді італійського гранда, навіть не перетинаючи океан. Діонісіо Родрігес став справжньою зіркою на батьківщині, видаючи себе за футболіста "Старої Синьйори" у соціальній мережі Інстаграм.

Литовський клуб Паневежис підписав гравця, який вигадав собі кар'єру у Вікіпедії

Кар'єра вигаданого гравця розпочалась у молодіжних командах Лобо та Пумас, а потім він перебрався у США, де його помітили скаути Ювентуса. Молодий мексиканець, майстерно працюючи у програмі "Фотошоп", виставляв світлини у екіпіруванні чемпіонів Італії та емоційно описував матчі за своєї участі.

За короткий період часу Інстаграм Діонісіо Родрігеса розрісся до 16 тисяч підписників. Його популярність не залишилась поза увагою мексиканських та аргентинських ЗМІ, які навіть писали про нього матеріали. Вправного брехуна запрошували на інтерв'ю, а юні шанувальники просили у нього автографи. Часом він влаштовував цілі фотосесії у рідному містечку Теотітлан де Флорес Магон.

Видання Marcador, поспілкувавшись з Діонісіо, вразило величезним матеріалом про мексиканського "самородка", який начебто скоро дебютує за Ювентус у Лізі чемпіонів. Родрігес постає у образі смиренного хлопця. "Я дуже страждав, щоб закріпитись у молодіжній команді", – говорить юнак із серйозним обличчям.

Після цього в гості до фейкового футболіста приїхав один із телеканалів, який записав про нього красивий сюжет. "Ми, мексиканці, вміємо досягати успіху", – пафосно говорить журналіст за кадром, не підозрюючи, що такого гравця, як Діонісіо Родрігес ніколи не існувало.

Діонісіо розповідав, що, виступаючи на позиції центрального захисника, забив близько десяти голів у дублі Ювентуса. Репортери слухали його з роззявленими ротами, навіть не додумавшись перевірити інформацію про гравця на офіційних сайтах Федерації футболу Мексики та Ювентуса.

Юний шахрай так далеко зайшов у своїй брехні, що публічно просив грошей у різноманітних фундацій та губернатора штату Оахака. Зрештою, нахабність Діонсіо його й погубила. Після розкриття масштабного обману соцмережі фейкового гравця були заблоковані. Його вигадана кар'єра завершилась, не встигши розпочатись.