УКР РУС

"Ювентус" проти принципового суперника без 90-мільйонного пузаня. Анонс 1 туру Серії А

20 серпня 2016 Читать на русском

Новий сезон чемпіонату Італії стартує в суботу і одним з перших матчів буде мегапротистояння Турина і Флоренції.

"Ювентус" – "Фіорентина". Субота, 21:45

Щоправда, приставка "мега" стосується більше історії і ворожості, а не реального стану речей. Позаяк "Юве" навіть без Погба, Морати і покараного за відсутність форми Ігуаїна (премія "посміховисько всього італійського міжсезоння" безапеляційно належить "Піпіті") виглядає на голову крутішим і класнішим за "Фіорентину". Ідеальна в усіх сенсах оборона на чолі з безсмертним Буффоном, доповнена Дані Алвесом, зміцнена лідером "Роми" П'янічем і суперталантом Хорватії П'яцою середня лінія і перевірений минулим сезоном напад Дибала(нова десятка "Синьйори"!)-Манджукіч.

"Фіорентині" вдалось зберегти Тельйо, а решта новачків взяті на дуже приблизну перспективу. Цього явно замало, аби протистояти чемпіонській машині з Турина, ще й там, де востаннє "фіалки" не пропускали 35 років тому. Команди Аллегрі виграли лише 2 з 8 стартових матчів сезону, але цього разу, схоже, успіх просто неминучий.

"Рома" – "Удінезе". Субота, 19:00

"Рома" між матчами за право грати в Лізі чемпіонів проти "Порту" прийме "Удінезе", що на старті попереднього сезону бив на виїзді "Ювентус". Римляни для фріульців – не найлегші суперники, з останніх 6 матчів – 6 поразок. Найкраща атака минулого сезону повинна зламати опір гостей навіть попри більшу значимість дуелі в ЛЧ, що може серйозно відволікати.

"Мілан" – "Торіно". Неділя, 19:00

Чекаємо історичний вихід першого парагвайця в історії "россонері" – захисника Густаво Гомеса. Йому буде непросто, адже стримувати в нападі суперника доведеться екс-гравців "Роми" Яго Фальке і Адема Льяїча. "Мілан" не програв 16 останніх матчів "гранатовим", тож поразка в дебюті Монтелли на тренерському містку, ще й у дуелі проти колишнього тренера господарів Сініші Міхайловіча, буде поганим тоном. А позаяк "россонері" зміцнились, крім Гомеса, лише ризикованими опціями, як то найкращий бомбардир Серії Б Лападула чи старенький Хосе Соса, то варіанти в гостей злапати удачу за ноги будуть.

"Пескара" – "Наполі". Неділя, 21:45

Без Ігуаїна життя (не)миле. Переконатись у цьому зможемо вже в першому турі. Якщо дивитись на спаринги, то "Наполі" виглядає дуже потужно, а Мілік і Габ'ядіні наввипередки змагаються за звання наступника найкращого бомбардира сезону 2015/16. "Пескара" – ледь не найзручніший суперник для команди Саррі, позаяк її ігрова філософія передбачає ставку на атаку, а не захист. Потужна середня лінія, націлена тільки вперед, може спричинити проблеми, але й дозволити розгулятись супернику, коли щось піде не так.

"К'єво" – "Інтер". Неділя, 21:45

Команда Манчіні програла останні 3 виїзні матчі в Серії А. Може, й тому, але насамперед через літню ганьбу це зараз уже команда Франка де Бура. Дуже достойне підсилення у вигляді Банеги і Кандреви, збереження Ікарді та Перішіча, плюс незграбна гра веронців проти "Інтера" – все це має спрацювати. Хоча відверто провальне міжсезоння "нерадзуррі" (2:10 у матчах з "Тоттенхемом" і "Баварією" чого тільки варті) насторожує.

Тарас Котів, Футбол 24