УКР РУС

Ювентус переміг Беневенто, Дибала оформив хет-трик

7 квітня 2018 Читать на русском

Туринці у вкрай важкому матчі змогли збільшити відрив від Наполі.

Аутсайдер італійської Серії А у минулому домашньому матчі вразив більш ніж 10-кратною перевагою над суперником по кількості ударів. Повторити подібне у поточному турі Беневенто шансів не мав, адже на стадіон Чіро Вігоріто приїхав Ювентус. Тим не менш, недавня осічка туринців у грі проти СПАЛа давала примарну надію як господарям поля, так і вболівальникам із Неаполя.

Найбільш неймовірні очікування справдилися: Беневенто видав фантастичний бій. Не дивлячись на те, що команда на 16-й хвилині пропустила гол від Дибали, господарі не розклеїлися й відігралися вже за 8 хвилин - Шейх Діабате замкнув передачу Гільєрме. Втім, Ювентус не збирався відпускати гру, заробивши пенальті у компенсований до першого тайму час. Паулу Дібала впевнено розвів м'яч та голкіпера по різних кутах.

У другому таймі Беневенто заграв ще краще. На 51-й хвилині Шейх Діабате забив другий свій гол, зрівнявши рахунок у матчі проти чемпіона Італії. Після цього Беневенто повірив у себе і до 70-х хвилин був гострішим та активнішим. Массімо Аллегрі довелося пускати у бій зірок - Гонсало Ігуаїна та Дугласа Косту. Це змінило баланс сил, і, зрештою, переломило гру: на 73-й хвилині гості заробили пенальті, яке знову реалізував Дибала, а на 82-й хвилині Дуглас Коста гарматним пострілом встановив остаточний рахунок матчу - 2:4.

Ювентус набирає 81 очко та, як мінімум на день, відривається від Наполі на 7 очок. Беневенто ж з 13 очками залишається на останній сходинці турнірної таблиці, давно розпрощавшись з надіями на виживання у Серії А.

Чемпіонат Італії, 31 тур

Беневенто – Ювентус – 2:4

Голи: Дибала, 16, 45+2 (пен), 74 (пен), Коста, 82