УКР РУС

Ювентус обіграв Тоттенхем та вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів: огляд матчу

7 березня 2018 Читать на русском

"Ударна трихвилинка" від Ігуаїна та Дибали дозволила Ювентусу переломити хід зустрічі та здобути перемогу на "Уемблі" у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Хоча гольова нічия в Турині вимагала від Ювентуса активних дій в атаці, з перших хвилин активніше вперед пішли господарі поля. На самому початку матчу небезпечно пробивав Хин Мін Сон, але Буффон врятував "стару синьйору". Не залишався в тіні і головний голеадор Тоттенхема Харрі Кейн: англійський форвард виграв швидкісну та силову боротьбу у К'єлліні, обіграв Буффона, але з гострого кута не влучив у ворота.

Буквально за пару хвилин Ювентус вибіг у контратаку, а головний арбітр Шимон Марчиняк не побачив відвертий фол Вертонгена проти Дугласа Кости у штрафному "шпор", та не призначив пенальті у ворота Уго Льоріса. Тоттенхем продовжував контролювати гру, та шукати шляхи до воріт Буффона. Небезпечними були дальні удари від Деле Аллі, Кейна та Хин Мін Сона. На 39-й хвилині корейський вінгер Тоттенхема отримав винагороду за свої старання: Барцальї заблокував спробу удару Деле Аллі, але м'яч відлетів до Сона, який, хай і не особливо акцентованим ударом, але все ж "прошив" Джанлуїджи Буффона. Завдання для Ювентуса суттєво ускладнилося.

Після перерви команда Маурісіо Почеттіно продовжувала контролювати хід гри, а Массіміліано Аллегрі випустив на поле Асамоа та Ліхтштайнера, посиливши гру команди на флангах. Свій момент мав Пауло Дибала: аргентинець ледь не скористався неузгодженістю в діях між Льорісом та Санчесом, але м'яч звалився з ноги. Те, що сталося далі, шокувало "Уемблі" та перевернуло протистояння "з ніг на голову": на 64-й хвилині Гонсало Ігуаїн зрівняв рахунок, а вже за 3 хвилини Пауло Дибала вийшов віч-на-віч з Льорісом та вивів Ювентус уперед. Це були перший та другий удари "старої синьйори" в площину воріт Тоттенхема в цей вечір.

Тоттенхем – Ювентус – 1:2 – відео голів та огляд матчу

"Шпори" "полетіли" вперед рятувати ситуацію, а Ювентус намагався "засушити" гру та надійно зіграти у захисті. Тоттенхему все одно вдавалося створити моменти: здалеку дуже небезпечно пробивали Сон та Еріксен, а на 90-й хвилині Харрі Кейн влучив у стійку. "Стара синьйора" все ж таки вистояла, та відправляється у наступний раунд.

Момент, що міг би стати ключовим

До роботи суддівської бригади залишилися запитання. Головний арбітр Шимон Марчиняк якимось дивом не призначив пенальті за очевидний фол Вертонгена на Кості: бразилець відірвався від бельгійського захисника та був збитий у штрафному майданчику. Прийми польський суддя інше рішення у тому епізоді, і гра могла б піти у зовсім іншому ключі.

Жахливий перший тайм у виконанні Ювентуса

Активність Дугласа Кости була чи не єдиним досягненням Ювентуса в атаці у першій половині гри. "Стара синьйора" провела дуже поганий тайм, не спромігшись на жоден удар в отвір воріт Льоріса. І це навіть враховуючи той факт, що команді Аллегрі обов'язково необхідно було забивати у Лондоні. Загальна статистика по ударах у бік воріт після першого тайму – 11:2 на користь господарів поля.

Вдалі заміни від Аллегрі

Массіміліано Аллегрі є дуже хорошим тактиком. Вихід Ліхтштайнера на поле додав швидкості правому флангу Ювентуса, і саме швейцарець виконав результативну подачу, а Алекс Сандро активніше заграв в атаці завдяки появі Асамоа. Буквально за 3 хвилини після проведення цих замін "стара синьйора" зрівняла рахунок.

"Шалена трихвилинка" Юве

Майже весь матч до 64-ї хвилини Гонсало Ігуаїн провів на "голодному пайку", але у цьому епізоді він у повній мірі проявив свій "інстинкт хижака": Ліхтштайнер подав, Хедіра скинув головою на дальню стійку, звідки аргентинський нападник зрівняв рахунок. Не встигли шпори оговтатися, як Ігуаїн вивів Дибалу віч-на-віч з Льорісом, і Пауло без проблем переграв кіпера "шпор" та забив гол, який виявився переможним для Ювентуса у цій дуелі.

Голкіпер Ювентуса Щенсни потролив вболівальників Тоттенхема

Цікаві факти:

– Гонсало Ігуаїн забив 5 м’ячів в п'яти своїх останніх зустрічах плей-офф Ліги чемпіонів, до цього аргентинець забив лише 2 голи в 24 матчах плей-офф

– "Стара синьйора" не програє представникам Англії протягом восьми матчів: 4 перемоги і 4 нічиї. До зустрічі з Тоттенхемом Ювентус не перетинався з англійцями з сезону 2015/16, коли у домашньому поєдинку групового етапу чемпіон Італії здолав Манчестер Сіті – 1:0

– Самі Хедіра провів сотий матч за Ювентус

Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу. Матч-відповідь

Тоттенхем – Ювентус – 1:2 (3:4 за сумою двох матчів)

Голи: Хин Мін Сон, 39 – Ігуаїн, 64, Дибала, 67