УКР РУС

"Ювентус" мрії та озлоблені "фіалки". Підсумки 31 туру Серії А

21 квітня 2015 Читать на русском

Матч туру в одні ворота, чергова втрата "Фіорентини" і міланське дербі без історії - про це і не тільки говоримо в огляді чергового туру Кальчо.

Усе хороше, що можна сказати про "Лаціо" в центральній грі вікенду, це рекордно низький відсоток володіння м'ячем "Ювентусом" - трохи більше як 40 %. "Лаціалі" спробували зіграти у відкритий футбол, але отримали 2 голи на класі і трохи заспокоїлись. Ні, римляни продовжили нагнітати і боротися, але це й усе - їхні удари не досягали мети, тоді як суперник контролював увесь процес матчу. Бонуччі забив свій другий домашній гол - тепер у ворота іншої римської команди. У битві Тевес-Андерсон аргентинець показав себе ідеальним страйкером, а ось бразилець регулярно застрягав у болоті туринського захисту. Просто "Юве" підійшов до матчу і супернастроєм, а "Лаціо" зрозумів, що зустрівся з командою, здатною проходити у півфінал ЛЧ, і не витримав перевірки на якість. Жахлива статистика очних дуелей знайшла нове підтвердження: "орли" не можуть перемогти "Стару Синьйору" вдома і на виїзді з 2003 року. "Ювентіні" мають уже 15 очок переваги над командами з п'єдесталу і неодмінно стануть чемпіонами достроково.

 

"Вовки" не зуміли обійти сусідів по Риму - нічия з "Аталантою" дозволила лише зрівнятись за очками, а всі додаткові показники говорять за "Лаціо". Це при тому, що свої 9 попередніх виїздів у Вічне місто бергамаскі завершували лише поразками. Руді Гарсія після матчу був дуже злий, адже "забивши першою, команда просто заснула". Найгірший перший тайм у сезоні і мінімум моментів - Едо Рея, який не забув, що раніше тренував "Лаціо", допоміг і своїй колишній команді, і "Аталанті" - зберегти безпечну 7-очкову дистанцію від зони вильоту. 10 - жодна інша команда топ-5 Єврочемпіонатів не підписала у 2015-му більше мирових, ніж "джаллороссі". Перемога над "Наполі", здобута на фарті, так і залишається єдиною за 9 домашній ігор для "Роми".

До слова, неаполітанці підібрались до римських клубів на відстань у 5 очок. Другий поспіль тріумф 3:0 і без шансів для суперника - "Кальярі" не пробудило насильство фанатів на їхній базі, а Земан після матчу №800 в італійських лігах вдруге за сезон пішов у відставку. 9 очок до зони життя - навряд чи є на світі фахівець, здатен врятувати "россоблю" від вильоту. Супервдалий тиждень Бенітеса, команда якого неначе прокинулась із коми - 3 перемоги поспіль, 10 голів забито, 1 пропущено. Півфінал Ліги Європи вже у кишені, а поборотись навіть за друге місце в чемпіонаті ще цілком реально.


 

Три незараховані голи і місцями достойний футбол - міланське дербі завершилось із рахунком 0:0, а це означає, що вперше з 1999 року обидві зустрічі "россонері" та "нерадзуррі" не виявили переможця. Команди Манчіні й Індзагі дійсно провели один із найкращих матчів за останній час - були і красиві удари, і не менш ефектні сейви, непогана швидкість і бажання здобути перемогу, яке, правда, знову протрималось не більше години. Але це також був матч згаслих імен і зів'ялої величі. Усі ці ван гінкелі, сусо, ернанеси, паласіо зіграли на своєму і навіть вищому рівні. А ось лідери - Ікарді з Менезом - розчарували. За всю історію міланського дербі лише 13 разів із 171 глядачі не дочекалися легальних голів. Хоча за 6 останніх боїв "міланісти" з "інтерістами" відзначились тільки 7 голами, тож це вже стабільність. Недільне дербі забудуть на наступний же день, натомість більше обговорюватимуть слова Галліані про нього: "Хочеться просто плакати. Цей сезон потрібно просто пережити і забути".


 

"Фіорентина" вчетверте у цьому чемпіонаті отримала право на пенальті, і вчетверте ж не реалізувала його. Увесь матч з "Вероною" просиділи на її воротах, мали тотальну перевагу і отримали великий пшик, пропустивши гол на контрі. Те, як не щастило флорентійцям, це не на руку "Динамо". Ну, не може фарт відвертатись від "Віоли" постійно. У четвер киянам потрібно на цьому ж полі перемагати або грати в результативну нічию, бажано від 2:2 і вище, інакше овертайм. Про везіння краще не думати - лише важка праця до останнього проти злої, але й психічно нестабільної команди. З іншого боку, "фіалки" показали, що їх таки цілком реально обігрувати. Команда Монтелли програла у рідних стінах вперше за 8 матчів - знак добрий. Цікаво, що "Верона" до понеділка програла 7 матчів поспіль із суперником "Динамо". А в українських клубів і киян, зокрема, статистика з флорентійцями схожа. Що буде робити "Фіорентина", якщо на її користь призначать 11-метровий? Відповідь знає Вінченцо Монтелла: "Доведеться мені виходити на поле і забивати".

Тарас Котів, Футбол24