УКР РУС

"Юве" має оформити Скудетто, "Наполі" готується до "Дніпра" через "Мілан". Анонс 34 туру Серії А

2 травня 2015 Читать на русском

У суботу в першому ж матчі туру очікуємо побачити юридично оформлене чемпіонство "Старої Синьйори" в Генуї, а в неділю відбудеться чергова частина заочного протистояння римлян за друге місце і цікавий матч в Неаполі.

"Сампа" приймає "Ювентус", в якого мусить виграти, аби не дати туринцям святкувати здобуття 32-го офіційного титулу вже сьогодні. Гостей влаштує і нічия. Чи здатна команда Міхайловіча перервати 5-матчеву безвиграшну серію саме в матчі з майбутнім чемпіоном? Завдання генуезців ускладнюється серйозною травмою натуралізованого форварда збірної Італії Едера. З іншого боку "Сампдорія" знає, що таке вигравати в "Юве" навіть на його сучасному стадіоні. У сезоні 2012/13 "блучерк'яті" взагалі двічі обіграли туринців, які тоді ж удруге поспіль стали чемпіонами. Дуель першого кола завершилась несподіваною нічиєю 1:1. Цікаво, що "Сампа" досі із 7 перемогами і 10 нічиїми залишається непереможною на рідній арені. Лише "Ювентус" може похвалитись подібним, тільки вдосконаленим убік виграшних матчів, досягненням. Туринці перебувають на правильному шляху до повторення рекорду чемпіонств, здобутих поспіль: вже нині в "зебр" має стати їх 4, залишається ще одне. Рекорд, до слова, належить саме "Юве" (з 1930 по 1935 рр.)

 

"Рома" приймає "Дженоа", який на фоні "Мілана" виглядав справжнісіньким монстром. Серед тижня "вовки" вперше з 11 туру оформили розгромну перемогу, однак "Сассуоло" свої завдання вже вирішив і особливого опору не чинив. Інша справа - генуезці. Команда Гасперіні спробує не дати римлянам здобути другу в 2015 році домашню перемогу, а заразом планує помститись за домашню поразку 0:1. "Дженоа" виграв 4 з останніх 5 матчів сезону. "Рома" тріумфувала в 5 з 6 зустрічах між командами. Команда Гарсії в рідних стінах у поточній Серії А поступилась лише раз. "Грифони" ведуть серйозну боротьбу за Лігу Європи, тоді як "вовки" - за груповий раунд Ліги чемпіонів. Попри те, що "Дженоа" програв 8 ігор поспіль на "Олімпіко" і не перемагав "джаллороссі" на їх полі 25 років, матч має видатись бойовим і цікавим.

 

"Лаціо" грає в Бергамо проти свого колишнього наставника Едо Реї. "Аталанта" не програє 4 тури поспіль, але їй буде дуже не вистачати дискваліфікованого Хермана Деніса. Бергамаскі мають низькі шанси вилетіти, але у разі провального кінця сезону можуть дати шанс "Кальярі" або "Чезені". Прихід досвідченого 69-річного Реї поставив команді ефективну гру на результат. Водночас у складі "Аталанти" відсутність феєрії компенсує Маурісіо Пінілья - чилійський король акробатичних ударів через себе (3 м'ячі бісіклетою за сезон!) наколотив уже 8 голів у Серії А, деякі з яких претендують на звання найкращого не лише в турі. Гра першого кола не викликала сумнівів, хто сильніший - 3:0 на користь римлян. Цього разу "орлам" Піолі має бути значно складніше. Але результат здобувати просто необхідно, аби вберегтись від зазіхань "Роми". Забивати голи "лаціалі" муситимуть без дискваліфікованого Міро Клозе - на рахунку найкращого бомбардира "б'янкочелесті" 12 результативних ударів. "Лаціо", до слова, має найкращу атаку в Кальчо - 63 голи, стільки ж у "Ювентуса".

 

Звітний тур розтягнений у часі аж на 4 дні, однак найцікавіше з нього закінчується уже в неділю в Неаполі. За 4 дні до першого півфінального матчу ЛЄ з "Дніпром" команда Бенітеса приймає "Мілан", в якого знову не видно гри. "Наполі" відстає від зони ЛЧ на 5 очок, але має шанс туди потрапити через тріумф в другому за значенням єврокубку. "Россонері", що в матчі з "Дженоа" традиційно для нинішнього сезону пригадали власні "доісторичні" антирекорди, ніяких завдань уже не вирішують, крім порятунку честі й гідності. "Наполі" має скористатись проблемами міланців і реваншуватись за виїзну поразку 2:0. І навіть Бенітес не повинен завадити своїм гравцям переконливо тріумфувати. А він це може, ми вже не раз переконувались, хехе. Після четвергової гри з "Емполі" неаполітанці можуть не знати жалю до "Мілана", якому доводиться розраховувати на пробудження характеру і гру від оборони.

Команді Індзагі серйозно бракуватиме четвертого найкращого снайпера поточного чемпіонату Жеремі Менеза: француза, який вилаяв суддю, на полі тепер не побачимо до заключного туру. Індзагі на "Сан-Сіро" дали сотий шанс після двох поспіль поразок у ганебному стилі. Схоже. Піппо піде у відставку лише тоді, коли в клуб прийдуть серйозні інвестори. Хороводи з тайськими бізнесменами водять вже кілька місяців, і ось пішла перша конкретика. Авторитетна Gazzetta dello Sport поінформувала, що Берлусконі досяг згоди із Таечауболом продати тому 51% акцій "Мілана" за 500 мільйонів євро. Водночас синьйор Сільвіо, частково підтвердивши цю інформацію, заявив, що може залишити в себе цей же контрольний пакет акцій. Чи повернеться італійський гранд у велику гру вже з наступного сезону, переконаємось влітку. А в неділю побачимо, чи здатна команда Індзагі повернутися до життя у вкрай негостинному Неаполі.

Тарас Котів, Футбол 24