УКР РУС

Юрист Трухіна та Кузнєцова: Зроблю все, щоб керівники "Говерли" сіли за ґрати

27 квітня 2016 Читать на русском

Юрист екс-гравців "Говерли" Дмитра Трухіна та Сергія Кузнєцова Дмитро Коробко розповів про ситуацію із заборгованістю ужгородського клубу.

"У таких справах ФФУ задовольняється тим, що клуб показує "позитивну динаміку", - говорить Коробко. - Якщо починають платити якісь копійки, то нашій федерації цього достатньо. Якщо керуватися нормами ФІФА, то "Говерлу" вже давно повинні були виключити з професійного футболу. Вони обіцяють, обіцяють, обіцяють і нічого не роблять, не сплачуючи жодних боргів.

Від свого клієнта Трухіна я багато разів чув, що він намагався зв'язатися з Шуфричем. Але той не тільки не обіцяє, але навіть на контакт не виходить. Що в такій ситуації робити футболісту, щоб отримати зароблені гроші? Я зі свого боку вже не знаю, чого чекати від ФФУ. За законом "Говерла" не має права грати в Прем'єр-лізі, а на практиці виходить, що можуть бути варіанти... Знову Шуфрич щось пообіцяє, підпишуть якийсь меморандум і знову почнеться політична гра.

Я думаю, що на 90 відсотків "Говерлу" вже можна поховати і взагалі забути про цей клуб. Якщо брати юридичну нефутбольну практику в таких випадках, якщо умовно власники банків доводять до таких боргів свої юридичні особи, то їх просто банкрутять - це логічний результат. Для "Говерли" це взагалі єдиний правильний варіант - розплатитися вони не можуть, а підписувати мирові угоди з цим клубом більшість футболістів не буде. Думаю, що в Ужгороді як можна довше стануть затягувати цей процес, а потім клуб просто зникне, і нічого нікому не заплатить. Ніхто їм атестат не дасть, адже це нічого не змінить, і сама "Говерла" дочекається літа і почне процес банкрутства.

Не бачу логіки в діях Шуфрича. Якщо він довів команду до такого стану, набрав стільки боргів і ще не закрив клуб, то у нього напевно є мета, яку ми просто не розуміємо. Шуфрич каже, що він з кимось домовився, але точно не з моїми клієнтами. Можливо, у нього якісь проблеми і він чує голоси, адже зі мною він точно не розмовляв. Якщо подивитися на поведінку, так би мовити, номінального власника команди, це схоже на поведінку зіпсованої дитини. Дитини, яка не знає, що ще зробити з поламаною іграшкою. Якщо починаються проблеми, він ховається в куточок і дивиться, що ж буде далі. Бізнесмени ж так себе не ведуть. Тому й не можу прогнозувати їх дії - іноді вони не піддаються аналізу.

Якщо ФФУ дозволить "Говерлі" знову брати участь у чемпіонаті України, то я зроблю все можливе, щоб цього клубу більше не було. І щоб люди, відповідальні за такий стан "Говерли", сіли за ґрати - юридичні інструменти для цього є. Ніхто не звертає уваги на те, що всі ці борги - ознака складу кримінального злочину. Затримка або невиплата заробітної плати - кримінальне порушення, за яке потрібно садити. Цим питанням вже давно повинна зацікавитися Генеральна прокуратура України. Також дочекаємося, коли вступлять в силу рішення судових інстанцій і по Кузнєцову, і Трухіну. Невиконання рішення судів загальної юрисдикції - це ще один злочин", - розповів Дмитро Коробко.

Результати атестації клубів УПЛ: 6 - отримали атестат, 3-м клубам відмовлено, щодо 4-х клубів бракує інформації