УКР РУС

Юрист "Шахтаря": КДК ФФУ під тиском Кочетова вирішив показати, що проблеми є не лише у "Динамо"

22 грудня 2015 Читать на русском

Очільник юридичної служби "Шахтаря" Андрій Харитончук розповів про справу проти донецького клубу, яке Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ відкрив через портрет Гітлера на трибунах на матчі "Шахтар" - "Сталь", який помітив Ігор Кочетов.

"Ігор Кочетов, віце-президент ФФУ, голова Комітету ФФУ з етики та чесної гри після расистського інциденту, в якому постраждали темношкірі вболівальники на матчі ЛЧ УЄФА "Динамо" - "Челсі" вирішив показати громадськості, що у "Шахтаря" теж не все ідеально з порядком на трибунах, і 6 листопада він заявив, як би поміж іншим: "19 вересня на стадіоні імені Баннікова проходить матч "Шахтар" - "Сталь", і раптом на трибуні піднімається банер, де в абревіатуру вписаний портрет Гітлера".

З подачі віце-президента ФФУ, 10 листопада Комітет ФФУ з розвитку футболу в регіонах направив вимогу в КДК ФФУ розібратися з цим епізодом. КДК відкрив справу проти ФК "Шахтар", незважаючи на те, що терміни для притягнення до відповідальності вже минули (30 днів з моменту, коли стало відомо про порушення). Наступного дня "Шахтар" оскаржив відкриття виробництва в Апеляційний комітет ФФУ, але Апеляція була відхилена і справа знову вирушила в КДК для розгляду, тепер уже по суті.

Сьогодні в 13:34 на імейл клубу "Шахтар" прийшло запрошення на засідання КДК, яке відбудеться сьогодні о 11.00! Очевидно, що, працюючи під великим тиском з боку Кочетова, КДК нема коли дотримуватися власних Дисциплінарних правил (про інформування сторін хоча б за 36 годин), треба встигнути виконати рознарядку вищого керівництва і пошвидше застосувати санкції до "Шахтаря".

У сухому залишку, КДК вже двічі порушив власний регламент. При цьому, я не сумніваюся, що Ігор Кочетов вплинув на рішення цього незалежного дисциплінарного органу, що є найсерйознішим дисциплінарним проступком з усіх згаданих мною вище", - написав Харитончук у фейсбуці.