УКР РУС

Юрист Лозинського: Не хочу нагнітати ситуацію, ми домоглися, чого хотіли

18 червня 2015 Читать на русском

Юрист колишнього гравця “Зорі” Євгена Лозинського Ілля Скоропашкін прокоментував "Футбол 24" ситуацію, що виникла навколо зняття трьох очок з луганського клубу.

“Я не хочу нагнітати ситуацію і те ж саме рекомендував би своєму клієнтові. В принципі, ми домоглися, чого хотіли у фінансовому плані. На наших умовах підписали угоду щодо реструктуризації виплат. Зняття очок нам нічого не дає”, - заявив Ілля Скоропашкін.

"Думаю, ця санкція є не зовсім справедливою стосовно команди, тренерського штабу та футболістів. Тому що у Євгена був конфлікт з керівництвом клубу - це їх рішення виплачувати або не виплачувати. Це вони так довго відтягували виплату заборгованості - команда тут ні при чому. Можливо, у команди за потрапляння в Лігу Європи, за 4-е місце, були якісь преміальні, і ці втрачені очки могли зашкодити людям, які не мають відношення до цієї ситуації.

Щодо зняття очок - вже були взаємини між КДК і самим клубом. Клуб неодноразово ігнорував колишні рішення КДК, який встановлював терміни для виплати, послідовно застосовуючи фінансові та дисциплінарні санкції. Останньою санкцією було зняття очок. Я ознайомлений з рішенням КДК, згідно яким очки повернули. На момент його прийняття клубом вже здійснювалися виплати на користь гравця, але КДК не володів цією інформацією. Тому Комітет визнав, що рішення про зняття очок було передчасним. Провадження у справі було закритим, але сторони попереджені, що у разі невиконання умов угоди розгляд справи буде відновлено, і тоді луганчани втратять очки вже в новому сезоні. Сподіваюся, до цього не дійде і бажаю “Зорі” успіхів у Лізі Європи!”- сказав юрист екс-гравця “Зорі”.

Нагадаємо, КДК ФФУ позбавив “Зорю” трьох очок за невиконання рішення Комітету, проте незабаром повернув пункти луганському клубу після того, як “Зоря” підтвердила, що почала розраховуватися з Євгеном Лозинським.