УКР РУС

Юрґен Кльоп: Гра з "Байєром" - не концерт на замовлення

25 серпня 2014 Читать на русском

Лише два із дванадцяти поєдинків Юрґен Кльоп програв "Байєру" на посту наставника дортмундської "Борусії". "Футбол 24" пропонує бліц-інтерв'ю головного тренера про суботнє фіаско на "Вестфалені".

Старт 52-ого сезону Бундесліги приніс у засіки Кльопа і третю поразку.

- Пане Кльопе, як таке могло трапитись?

- Якщо так розпочинати матч, то важко прийти до тями. Все ж напевно нікого не здивувало, що "Байєр" піде саме таким шляхом і саме таким чином досягатиме успіху. Хто ж сподівався, що прорив станеться вже після дев'ятої секунди? Звісно, що декілька гравців допустилися помилок, внаслідок чого втратили настрій до гри. Натомість суперник збадьорився. Такий стан суттєво вплинув на гру у першій половині першого тайму. "Фармацевти" втілили свій план, а ми довго не могли.    

- Лише у другому таймі "Борусія" заграла яскравіше...

- Так. Ми взяли гру під контроль. Ми активніше почали діяти у єдиноборствах та переважали суперника у всіх аспектах. У кожному моменті, коли нам хоч трохи вдавалось заграти у футбол, ми були небезпечні. Ми не створили стовідсоткових нагод для взяття воріт, проте ми повернулись у гру у другому таймі. Оскільки ми не могли продемонструвати чогось екстраординарного, то на нас чатувала небезпека усюди і у будь-який момент. Все ж хлопці старалися і проявили силу волі у створенні моментів. Не все їм вдавалось, однак вони боролись. Якби нам поталанило реалізувати хоча б один момент, то гра пішла б по-іншому, незалежно від зусиль "Байєра". Тоді ми не пропустили б другого гола. На жаль, цього не сталося. Зрештою, "Байєр" заслужено переміг.

  - Наскільки найшвидший гол в історії Бундесліги вплинув на Вас?

- Для мене як тренера - це не проблема. Мені ж не довелось відчувати емоції на власній шкурі на полі. Коли забивали цей гол, моїм підопічним у трьох чи чотирьох епізодах забракло буквально двох кроків. Ми ще не встигли як слід увійти у гру. Не завадило б і мені взути бутси! У тому, що команда ще спала на момент гола, є і моя провина. Налаштовувати гравців - це ж по-суті моя парафія. Тож насамперед я змушений обміркувати, що трапилось з хлопцями на початку гри. Проблема не у "Байєрі", адже від нього ми очікували такої гри. Ми не здатні були скористатись нечисленними моментами, дуже рідко перехоплювали ініціативу. В ідеалі  нам слід було перехоплювати м'яч і гнатися навіть удвох до воріт суперника. Але цього не вдалося, бо суперник був дуже націлений на м'яч. Як наслідок, ми провели невдалу гру. За перші 9 секунд ми собі значно ускладнили життя. З цим потрібно щось робити.

- Як оцінюєте гру новачка Іммобіле?

- Ми зіграли так, що у форвардів не було багато нагод для атакувальних дій. Однак у другому таймі, коли Іммобіле попереду грав сам, було небезпечно. Він непогано зіграв. Все ж у нього є невеликі проблеми.  Очевидним є те, що через рік він діятиме впевненіше. У цілому, ми задоволені Іммобіле.

- Скільки часу потрібно Марко Ройсу, щоб вийти на оптимальний рівень після травми?

- Ще потрібно трохи зачекати. Хоча у грі проти "Байєра" Марко виглядав не кепсько. У свої найкращі часи, звісно, він був би більш корисний команді. Але що вдієш? Це ж не концерт на замовлення. Нам слід допомагати хлопцям набирати оптимальну форму, адже бажання та волі до боротьби  їм не бракує. Нам бракує лише позитивного результату.

Інтерв'ю bvb.de переклав та адаптував Андрій Холявка