УКР РУС

Йовічевіч розкрив секрет успішного виступу Ротаня і Ко на Євро-2023

6 липня 2023 Читать на русском

Колишній тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч поділився думками щодо вдалої гри "синьо-жовтих" на молодіжному чемпіонаті Європи.

"Минулого року молоді гравці не грали у Шахтарі через те, що в команді було багато легіонерів. Після початку війни вони поїхали, а інші перебували в оренді. Одним із них був Мудрик. Ми зліпили команду з нуля, чим створили також відмінний імідж. З війною гравці стали стійкішими, вони дуже міцні морально.

Лідер України U-19 – про півфінал Євро-2023 проти Іспанії: "Нічим не хочемо нікого дивувати"

Ми добре пізнали один одного за час бомбардувань, перебування в підвалах та автобусних поїздок. Щоб з'їздити на матч Ліги чемпіонів, нам потрібно було 20 годин, або 17 годин на один матч українських турнірів. Ми терпіли сирени, жили в бункерах та підвалах. Це колосальне психологічне випробування, воно зробило футболістів сильнішими та витягло з них цей потенціал.

Коли граєш важливі матчі й водночас думаєш про тактику та виживання під бомбами, тоді чемпіонат Європи стає просто тренуванням. Ми були в готелі, думали про те, щоб вижити, щоб не впала бомба. Але водночас я мав думати про перемогу над Бензема, Вінісіусом та компанією. Футбол – це спосіб показати, що Україна хоче жити, як усі. Екстремальні умови змушують тебе бути зосередженішим.

Невипадково за Мудрика заплатили 100 мільйонів, але потрібно пам'ятати, що він підписав контракт на вісім років. Я впевнений, що він отримає все, що повинен. Судаков, Бондаренко... В Артема золотий мозок. Неймовірно, як вони домінують у матчах", – цитує Йовічевіча Marca.

Нагадаємо, збірна України вийшла з групи з другої сходинки і у чвертьфіналі Євро-2023 здолала Францію (3:1). Втім, півфінал завершився фіаско – Іспанія розбила Україну з рахунком 5:1 та вийшла до фіналу.

Іспанія U-21 – Україна U-21: анонс півфіналу Євро-2023