УКР РУС

Йовічевіч: Контракт з "Карпатами" дійсний до 31 грудня, новий не підписали

28 жовтня 2015 Читать на русском

Головний тренер "Карпат" Ігор Йовічевіч розповів про трансферну політику клубу та ситуацію з пролонгацією контракту.

"В ідеалі кожен фахівець прагне, щоби на одну позицію було по два виконавці. Аби була здорова конкуренція, щоби гравці не відчували себе "самот­німи" в амплуа та не думали, що вони гарантовано гратимуть наступний матч.

Зараз необхідно визначитися, чого ми хочемо: грати через контроль м’яча чи від оборони на контратаках. Це серйозно впливає на селекційний пошук.

Трансферна мета номер один - нападник. Агресивний та швидкий гравець, який може обіграти в третій зоні сам на сам. Адже контроль м’яча - не самоціль, а засіб, який сприяє створенню моментів. Наголошую: наставник відповідальний за методичний план, а реалізація - винятково показник рівня команди. Саме тому в "Барселоні" є такі люди, як Мунір і Сандро - кваліфіковані вихованці, проте суто під проект. Водночас на полі грають Неймар і Суарес, яких придбали під зав­дання за понад сто мільйонів євро.

Уся моя концентрація та енергія спрямована на "Карпати". Роблю все для клубу та футболістів. Звичайно, є новини, що закордонні ФК зацікавлені у співпраці. Проте мені це не заважає. Мені телефонували, але будь-які дзвінки не сприймаю серйозно. Тим паче поки мій конт­ракт належить "Карпатам".

В мене контракт до 31 грудня. Я завжди буду левом і буду пітніти на кожному тренуванні, щоби виправдати довіру Петра Петровича, котрий призначив мене головним тренером.

Пролонгація договору? Це питання краще адресуйте до керівників "Карпат". Скажу так: ведуться переговори, проте поки вони не завершилися", - зазначив Йовічевіч.