УКР РУС

Їдемо в Мілан!

18 серпня 2014
Автор: Володя Третяк

Під час мундіалю ми відвідали всі міста-господарі. А зараз ми подорожуватимемо Європою, а наші мандрівки будуть більш реалістичні.

 8 серпня 2014 року я відвідав один із найлегендарніших футбольних стадіонів Старого Світу, найбільш вмісткий у Італії, один із найвідоміших у цілому світі і саме сюди найбільше разів привозили трофей головного клубного турніру Європи(10 раз як і на "Бернабеу"). Назва цього шедевру — "Джузеппе Меацца" або як кажуть шанувальники Мілану — "Сан-Сіро".

Я просто переповнений враженнями, тому гадаю, що мені варто поділитись ними, але спершу я б хотів познайомити вас з розкішним стадіоном у загальному. Отож, почнемо : 

Ідея побудови належала президенту "Мілана" П'єро Піреллі. У 1926 році тут відбувся перший матч. На полі зустрілись "Інтер" та "Мілан". Для перших арена стала домашньою аж у 1947 році.

У середині минулого століття стадіон вміщував рекордні 100 000 !

До слова, зараз він вміщує трішки більше ніж 80 000 глядачів.



"Сан-Сіро" приймав багато важливих матчів, зокрема 3 фінали Ліги чемпіонів(1966, 1970, 2001), фінал Кубка УЄФА, а також матчі чемпіонату світу 1990. Ось так стадіон виглядав у 70-х :

Іншу цікаву інформацію я розповідатиму вже під час "прогулянки" стадіоном, яку ми розпочнемо прямо зараз :

Ось і він, величний стадіон. Я вже крокую до восьмого виходу, адже лише звідси можна потрапити всередину. Хочу відзначити, що ці бетонні башти було збудовано у 1991 році, коли споруду реконструювали для мундіалю 1990. 



Ось і він, "Gate 8". Після п'яти хвилин у черзі, я придбав квиток, який дозволяє відвідати стадіон та музей присвячений обом командам.



О так, я у середині. Не можу не зробити селфі біля такої споруди, обов'язково потрібно загрузити в Instagram.

 Саме тут давали прес-конференції такі світила футболу, як Бекхем, Роналдіньйо, Роналдо, Мальдіні, Капелло, Анчелотті та багато інших визначних тренерів чи футболістів. 



Тепер відвідаю клубні роздягальні. Ось декілька фото :

А зараз я піднявся на трибуни :



Після того, як вийшов зі стадіону, звернув увагу на ось такі таблички, які розташовані над виходим зі споруди. Тут згадано про найвагоміші трофеї, які здобували "Мілан" та "Інтер". До вашої уваги :

Отже, екскурсія по самій арені закінчилась, проте це ще далеко не кінець. Чекайте продовження у наступному блозі. У другій частині нашого візиту ми відвідаємо вищезгаданий музей. До зустрічі !