УКР РУС

Їдемо в Мілан! Частина 3

7 грудня 2014
Автор: Володя Третяк

Блогер "Футболу 24" побував у головному офісі "Мілану", де розташовані музей та фан-шоп "россонері".

У попередніх блогах ми відвідали цілий комплекс "Сан-Сіро". Сьогодні ми відвідаємо ще один цікавий футбольний об'єкт. Назва цього об'єкту — "Каса Мілан". Чесно кажучи, я ще з часів Шеви відчайдушно вболіваю за "россонері", тому не пошкодував часу, щоб відвідати цю споруду.

 

Спочатку розповім про саму споруду :

"Каса Мілан" — головний офіс футбольного клубу, крім того тут знаходиться музей команди та фан-шоп. Офіційне відкриття відбулось 19 травня 2014 року, тут були присутні практично всі учасники ФК "Мілан".



Саме тут можна придбати квиток та розпочати екскурсію :



Отже, розпочнемо :

У цій частині музею за допомогою полосок на стіні можна дізнатись про кожен рік існування футбольної команди. Чим масивніший виступ, тим успішніший сезон, а виступи, які зображені у формі трофея Ліги чемпіонів символізують тріумф команди в однойменному турнірі.

 

Дізнавшись про кожен сезон команди, переходимо у трофейний зал :



Ніколи ще не був так близько до "вухатого" :



Потім я перейшов у кімнату, де за допомогою сенсорних комп'ютерів можна дізнатись інформацію про будь-якого екс-"міланіста". Тут своїм суворим поглядом мене зустрів перший капітан, перший тренер та співзасновник "Мілану" — Герберт Кіплін.



А зараз знаходжусь у залі золотих м'ячів, тут можна побачити нагороди таких гравців, як Кака, Руд Гулліт, Джордж Веа та інших.



До вашої уваги, золотий м'яч нашого земляка, другого бомбардира в історії "червоно-чорних", одного із найвидатніших футболістів цього сторіччя. Думаю, що ви прекрасно знаєте про кого іде мова.



Марко Ван Бастен - голландський нападник, справедливо вважається одним з кращих голеадорів в історії футболу.

А ось такий крилатий вислів Сільвіо Берлусконі можна побачити на виході з трофейного залу :


Поряд з музеєм знаходиться фан-шоп :



Тут я придбав футболку, м'яку іграшку, книжку та чашку. За це все мені довелось заплатити приблизно сто євро.



Тепер я покидаю "Каса Мілан" та вирушаю у дорогу. Декілька фото наостанок :


Екскурсія у Мілані закінчується та це ще далеко не кінець нашої подорожі. Незабаром ми відвідаємо ще декілька розкішних футбольних місць у Європі. Ось, до речі, місцезнаходження нашого наступної зупинки :



До зустрічі !