УКР РУС

Їдемо у Бразилію !

13 червня 2014
Автор: Володя Третяк

Оскільки вчора стартував мундіаль в Бразилії, хотілось б познайомитись ближче з країною-господаркою.Гадаю, що було б чудово зробити невеличку екскурсію по містах, які приймуть футбольне свято.

Ми дізнаємось де вони розташовані, чим вони відомі, познайомимось з їхньою історією та  з тамтешнім футболом і оцінимо їхню готовність до мундіалю.

Ось всі міста, які ми неодмінно відвідаєм ближчим часом :

Сан-Паулу

Cан-Паулу  — це місто, де розпочалось футбольне свято, думаю, що логічно було б, спочатку завітати саме сюди. 

Для початку, познайомимось з містом в загальному :

Сау-Паулу — столиця однойменного штату, культурний та промисловий центр Бразилії, відіграє дуже важливу роль в економіці країни. Це місто є одним із найбільш населених в світі та найнаселенішим в південній Америці, внаслідок значних імміграцій в 20 столітті тут зібралось дуже багато народів. Крім того, за розмірами місто святого Павла також знаходиться на провідних позиціях. 

А знаходиться вищезгадане місто на півдні Бразилії :

А тепер повернемось в 16 століття та познайомимся з визначними місцями міста :

В середині 16 століття португальські єзуїти-місіонери заснували поселення, яке тоді називалося Сан-Паулу-Кампус-ді-Піратінга. Згодом, місто отримало сьогоднішню назву, яка в перекладі означає "Святий Павло". Офіційно Сан-Паулу стало містом в 1711 році.

 Саме в цьому місці, біля цього фонтану, Бразилія 7 вересня 1822 року отримала Незалежність. Отже, для бразильців це місто має дуже велике значення.

Оскільки Сан-Паулу є досить старим містом, в ньому змішались багато архітектурних стилів, що надає місту неповторної краси. До вашої уваги :

Муніципальний театр 

Музей Пауліста

Проте, водночас місто є одним із найбільш сучасних міст латинської Америки. 

Дуже контрастне місто, тут можна побачити старовинний храм, який вже існує вже не одне століття і позаду хмарочос, збудований декілька років тому.

А зараз — футбол !

Повертаючись у далекий 1950-й рік, хочу зазначити, що Сан-Паулу вже приймав мундіаль. Проте матчі приймав Муніципальний стадіон.

Сан-Паулу — єдине місто, де є три представники найвищого дивізіону Бразилії : Корінтіас, Сан-Паулу та Палмейрас. Матчі проводитимуться на домашньому стадіоні Корінтіаса.


Вищезгаданий стадіон має назву "Арена Корінтіас". Він вміщує 65807 глядачів. На зведення арени пішло три роки, а відкриття відбулося 10 травня 2014 року. Проте його будівництво обійшлось не без проблем. До початку мундіалю, будівельники не встигли повністю накрити стадіон, тож якась частина вболівальників дивитиметься футбол без даху над головою.

До вашої уваги, фрагмент із вчорашньої церемонії відкриття : 

Матчі, які відбуватимуться у Сау-Паулу :

12 червня 23:00 Бразилія - Хорватія

23 червня 19:00 Нідерланди - Чилі

19 червня 22:00 Уругвай - Англія

1 липня 19:00 1/4 фіналу 1F - 2E

9 липня 23:00 1/2 фіналу  П59 - П60 

На цьому наша екскурсія по нетиповому бразильському місті закінчується. Але подорож лише починається. Далі буде !