УКР РУС

Їдемо у Бразилію ! Бразиліа !

11 липня 2014
Автор: Володя Третяк

Вже завтра відбудеться матч за третє місце між збірними Нідерландів та Бразилії.Гадаю, що сьогодні варто познайомитись з містом, на стадіоні якого зійдуться 2 гранди світового футболу.


Дізнаємось про місто головне :

 

Бразиліа — столиця Федеративної Республіки Бразилії, резиденція правління федерального округу. Місто є одним із найбільш населених у Бразилії. Варто відзначити, що місцевий аеропорт є одним з кращих у Латинській Америці. У місті розташовані офіси багатьох бразильських компаній. Можна сказати, що Бразиліа — це столиця у всіх проявах цього слова.

Столиця Бразилії знаходиться у самому центрі, у серці країни :

Історія заснування міста :

Перший раз уряд подумав про перенесення столиці у менш заселений регіон ще у далекому 1827 році, проте цю ідею вдалось втілити у реальність лише у середині минулого століття. У 1955 році кандидат у президенти Жуселіну Кубічек пообіцяв побудувати нову столицю, у тому випадку, якщо його оберуть. Через рік він стає президентом та наказує розпочати будівництво нової столиці. А вже через 3 роки, 60-тисячна армія будівельників спорудила нову столицю Бразилії.

Подорожуєм містом :

Собор Пресвятої Діви Марії :

Міст імені Жуселіно Кубічека :

Поговоримо про футбол :

Найкращими місцевими командами є "Гама" та "Бразильєнсе". Якби це дивно не звучало, але столичні клуби у Бразилії не можуть похвалитись особливими досягненнями. Тому у розповіді про футбол у столиці краще зробити акцент на головній футбольній споруді міста.

Національний стадіон — саме так називається вищезгаданий обє'кт. На цьогорічному мундіалі стадіон займає другу сходинку за вмісткістю (70 042 глядачів). Повна назва — "Національний стадіон імені Мене Гаррінча". Він побудований ще у далекому 1974, проте у 2010 його повністю знесли та на тому ж місці побудували більш сучасну футбольну арену.

Тут відбулись всі матчі, за винятком матчу за третє місце :

15 червня
Швейцарія - Еквадор 2:1

19 червня
Колумбія - Кот-д'Івуар 2:1

23 червня
Бразилія - Камерун 4:1

26 червня
Гана - Португалія 1:2

30 червня 1/8 фіналу
Франція - Нігерія 2:0

5 липня 1/4 фіналу 
Аргентина - Бельгія 1:0

12 липня 23:00 матч за третє місце 
Бразилія - Нідерланди 

На цьому моменті екскурсія по столиці добігає кінця, проте незабаром ми відвідаємо неперевершене Ріо та найлегендарніший стадіон усіх часів — "Маракану" ! До зустрічі !