УКР РУС

Єзерський: У Парижі буде зовсім інша гра, ніж у Києві

18 листопада 2013 Читать на русском

Екс-футболіст національної збірної України Володимир Єзерський пригадав, як у складі "синьо-жовтих" грав проти французів, а також поділився власним рецептом успіху у завтрашньому матчі.

- Володимире, скільки разів вам доводилося у складі збірної України грати проти французів?

- Тричі. Вперше тоді, коли Олег Блохін тільки очолив збірну, ми проводили із французами спаринг. А потім двічі грали у відбірному турнірі.

- Які асоціації у вас пов’язані зі збірною Франції?

- Збірна Франції входить у топ-5 або топ-6 збірних світу. У них прекрасний підбір гравців. Французи зараз після невеликого кількарічного спаду, потроху набирають оберти. Наприкінці 90-х, до середини 2000-х наші суперники домінували у світі. Тоді вони перемагали на чемпіонатах Європи та світу. Згодом лідерство перехопили іспанці. Проти такого суперника дуже складно грати. Але наставникам збірної України вдалося вибрати оптимальний склад та тактику на гру, налагодити командні дії в усіх лініях. Було помітно, що «синьо-жовті» є однією командою, одним цілим. Тому ми і виграли у Києві.

- Дехто каже, що у теперішньої збірної Франції немає характеру. Погодитесь з тим, що французи не вміють тримати удар?

- Останні ігри французів я не аналізував. Думаю, футболісти свідомі того, що це у них останній шанс потрапити на чемпіонат світу. Тому у Парижі буде зовсім інша гра, ніж у Києві.

- Зрозуміло, що ми усі уболіваємо за земляків. А можете спробувати відкинути емоції і спрогнозувати, як завтра закінчиться матч?

- Ніколи не робив прогнозів. Звісно, переживатиму за нашу збірну – хлопців, тренерів та усіх причетних до «синьо-жовтої» команди. Прикро, що завтра не зіграють Олександр Кучер та Артем Федецький. Обоє чудово грають у своїх клубах, у збірній. Останні ігри «синьо-жовтих» засвідчили, що це ключові гравці. Їхня відсутність - це серйозна проблема.  Тим, хто їм замінить, не позаздриш. Але вони повинні зрозуміти, що їм надається шанс себе показати, вони повинні у Парижі краще зіграти, аніж їхні партнери по збірній відіграли у Києві. В цілому, успіх збірної України буде у тому випадку, коли атакуюча ланка буде максимально сконцентрованою у грі в обороні та нападі. Дуже важливо грамотно і правильно тактично побудувати гру. Що більше ми будемо атакувати, конструктивніше це робити, то краще буде для захисної ланки. Тому дуже важливо, аби добре зіграла лінія атаки.

Розмовляв Гліб Ваколюк