УКР РУС

Єзерський: "Дніпру" забракло досвіду

10 травня 2014 Читать на русском

Екс-гравець "Дніпра" Володимир Єзерський в інтерв’ю "Футболу 24" поділився думками стосовно виступу своєї колишньої команди у цьому сезоні.

- Володимире, як гадаєте, чому «Дніпро» не зміг скористатися шансом поборотися за перше місце?

- «Дніпро» деякий час показував найкращу гру в чемпіонаті, вдало грав із конкурентами. На жаль, залишилася стара проблема – із командами, в матчах з якими потрібен був стовідсотковий результат, дніпропетровці втратили очки. Це і завадило «Дніпру» продовжити боротьбу за перше місце.

- І яка причина цієї нестабільності і втрат очок у матчах проти не найсильніших суперників?

- Тренер і футболісти упродовж останніх 2-3 років, упевнений, аналізували свої помилки. По деяких матчах було помітно, що інколи потрібен результат, а не красива гра. Маю на увазі, протистояння не з конкурентами. Але коли чемпіонат вийшов на фінішну пряму, свою роль відіграв досвід донецького «Шахтаря». «Гірникам» вдалося уникнути критичних втрат очок і зараз очолювати турнірну таблицю із солідним відривом. «Дніпру» хочеться побажати потішити уболівальників і більше не оступатися. Уболівальники, президент клубу, сама команда – заслуговують на більше, ніж 4 чи 3 місце. Хочеться, щоби «Дніпро» посів друге місце і гідно представляв Україну в Лізі чемпіонів.

- Тож, стабільніше і рівніше пройти чемпіонат «Шахтарю» допоміг досвід?

- Безперечно. Футболісти та тренер «Шахтаря» уже давно в чемпіонаті борються за перше місце. У них величезний досвід проведення чемпіонських кампаній. Звісно, чемпіонат ще триває, але не думаю, що у когось є сумніви стосовно чемпіонства «Шахтаря». «Гірники» в неділю, думаю, знімуть усі питання.

- Ризикнете спрогнозувати, чи залишиться Хуанде Рамос в «Дніпрі»?

- Важко сказати. Це питання до керівництва клубу, яке з Рамосом стільки років працює і має повну інформацію. Зі сторони щось казати важко. У Рамоса було 4 роки, керівництво клубу багато що зробило для нього. У команди усе було для того, щоби прогресувати із кожним роком. Але є різні причини, чому «Дніпро» був четвертим, про які я б не хотів говорити, але які усі знають.

- Хоч натякніть, що маєте на увазі?

- Навколо них точиться багато розмов. Не буду вдаватися в деталі, впевнений, ви усе прекрасно знаєте.

- «Металіст» може наздогнати «Дніпро»?

- Усе залежить від футболістів «Дніпра». У них перевага в два очки, і щоби не втратити друге місце, потрібно просто не припускатися промахів. Хотілося, щоби «Дніпро» залишився на другому місці.

- Як гадаєте, що є головною причиною того, що «Дніпро» зараз другий – проблеми «Металіста» та «Динамо», чи все-таки прогрес команди Хуанде Рамоса?

- Як уже казав, «Дніпро» зробив правильні висновки і був на хорошому рівні. Просто не вистачило досвіду на фінішній прямій. А так, особливо восени, «Дніпро» виглядав найкраще в чемпіонаті України.

- Наостанок про вас. Влітку закінчується контракт із «Говерлою». Що далі?

- Не знаю, влітку буду вирішувати.

- Уже проводите попередні переговори із якимись клубами, отримуєте пропозиції?

- Головний тренер «Говерли» ще взимку сказав, що бачить мене на керівній посаді в клубі. Прийде літо, сядемо – поговоримо.

Розмовляв Гліб Ваколюк