УКР РУС

Євтушенко: Якби зіграли з греками у Львові, результат міг бути іншим

30 січня 2016 Читать на русском

Головний тренер "Динамо-2" Вадим Євтушенко, який був асистентом Олексія Михайличенка у збірній України, згадав про плей-офф кваліфікації на чемпіонату світу 2010 року, коли "синьо-жовтим" протистояла Греція.

- Не вистачило удачі. Вважаю, що суперники були рівними за силою, хоча в Україні тоді говорили, мовляв, нам пощастило. Греки грали у закритий футбол, з такими опонентами завжди непросто. До об’єктивних причин відніс би травму Сергія Назаренка, який був поряд із Андрієм Шевченком нашим найкращим бомбардиром у відбірному турнірі, одним із лідерів збірної.

Крім того, у ході відбору ми суттєво омолодили склад, ввели в команду Євгена Хачеріді, Ярослава Ракицького, Андрія Ярмоленка, Василя Кобіна. Певною мірою, вдалися до таких кроків вимушено, адже перед домашнім матчем з англійцями у нас вилетіла майже вся лінія оборони.

Ми могли перемогти греків на виїзді, однак Олег Гусєв, виходячи сам на сам з воротарем суперників, на лінії карного майданчика наступив на м’яч. Після виїзних 0:0 розуміли, що долю протистояння може вирішити один м’яч. На жаль, його забив Дімітріос Салпінґідіс, котрий втік від Ракицького. Ярослав тоді грав лівого оборонця й сам не переслідував суперника, і не передав його центральним оборонцям. Прикро, але ні виправдовуватися, ні винити когось сенсу немає.

- Про фартовість стадіону тоді було сказано чимало.

- Добре питання. Думаю, цей фактор свою роль відіграв. Мабуть, на той час було так потрібно, щоб матч відбувся саме в Донецьку.

- Політична доцільність, так?

- Так. Нічого поганого про Донецьк сказати не хочу, стадіон там прекрасний, але не виключаю, що якби ми зіграли з греками у Львові, результат міг бути іншим. Втім, що зараз припускати?

Читайте також:

Євтушенко: Німеччині буде складно грати зі збірною України