УКР РУС

Європейські клуби виступають проти розширення чемпіонату світу до 48 команд

15 грудня 2016 Читать на русском

Європейські клуби незадоволені ідеєю ФІФА збільшити кількість команд на чемпіонаті світу 2026 року, повідомляє прес-служба Асоціації європейських клубів (ECA).

В ECA відзначають, що на футболістів і так йде велике навантаження через велику кількість матчів по ходу сезону, особливо для гравців збірних.

Виконавча рада ECA вже відкинула ініціативу ФІФА щодо розширення чемпіонату світу і направила лист президенту Джанні Інфантіно, закликавши міжнародну федерацію не збільшувати число учасників світового форуму.

"Ми знову маємо зосередитися на спорті. Політика і комерція не повинні бути винятковим пріоритетом у футболі. В інтересах уболівальників і гравців, ми закликаємо ФІФА не збільшувати число учасників Кубка світу", – зазначив голова ECA Карл-Хайнц Румменігге.

Нагадаємо, що очільник ФІФА Джанні Інфантіно просуває ідею збільшення учасників чемпіонату світу з 32 до 48. ФІФА може ввести новий формат турніру на ЧС-2026.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу