УКР РУС

Євро U-21: Португалія стала першим фіналістом, не без фарту обігравши Іспанію – чинний чемпіон склав повноваження

3 червня 2021 Читать на русском

Молодіжні збірні Іспанії та Португалії зустрічалися у півфіналі чемпіонату Європи-2021 U-21. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Чемпіонат Європи U-21. Півфінал

Іспанія U-21 – Португалія U-21 – 0:1

Гол: Вієйра, 80

Поєдинок Іспанія U-21 – Португалія U-21 стартував о 19:00 за Києвом у словенському Маріборі. Іншу півфінальну пару молодіжного Євро склали Нідерланди та Німеччина. Іспанці, яких очолює Луїс де ла Фуенте, є чинними чемпіонами Європи та могли вийти у фінал втретє поспіль і в рекордний 9-раз. Натомість Португалія грала у фіналі двічі – в 1994-му та 2015-му.

Португалія та Італія розіграли казкову виставу, Німеччина драматично проскочила далі – відомі півфінальні пари Євро U-21

У чвертьфіналі Іспанія лише в екстра-таймі здолала опір Хорватії (2:1), а Португалія в надрезультативному поєдинку за підсумками 120-ти хвилин розібралася з Італією (5:3). Цікаво, що м'яч, який Хорватія забила Іспанії, став для "Рохіти" першим пропущеним голом за 9 останніх поєдинків.

З перших секунд поєдинку іспанці перевели м'яч на половину поля суперників, але низка навісів та прострілів у штрафний або були неточними, або ж перехоплювалися. У португальців неточний удар записав до свого активу Вітінья – от і вся небезпека за стартові 10 хвилин.

А от на 12-й хвилині було гостро. Кукурелья прорвався лівим флангом і навісив точно на голову Браїму Діасу, який пробив вище! Португальці відповіли ударом Вітіньї – сейв Фернандеса! Леау пробив з гострого кута, але пробив вздовж лінії воріт, а в наступній атаці падіння нападника Мілана завершилося попередженням йому ж за симуляцію. Активніше провела Португалія кінцівку першого тайму, але голів до перерви так і не було. 0:0.

Другий тайм стартував з божевільного удару Кукурельї, який розрядив гармату з-за меж штрафного і влучив у стійку! Буквально за хвилину пробив і Гарсія, але не влучив у ближній кут. Додала Іспанія – Браїм Діас на замасі прибрав трьох і пробив повз ворота з меж штрафного!

Ще одна атака "Рохіти", здавалося, захлиснулася після невдалого пасу Кукурельї, але Міранда потужно приклався з ходу – сейв Діогу Кошти. Браїм Діас впав у штрафному Португалії, проте рефері не призначив пенальті попри обурення іспанців. Ману Гарсія з лінії штрафного не зміг влучити у ближній кут. Щастить португальцям!

Вільяр отримав по зубах на лінії штрафного, проте знову без фолу. Португалія ледь не піймала іспанців на контратаці, але захисник в останній момент вдало зіграв у відборі проти Жоти. Але на 80-й хвилині м'яч все ж влетів у ворота Іспанії. Фабіо Вієйра прийняв довгий пас і прострілював, але м'яч зрикошетив від Куенки та від поперечини влетів у ворота!

Цей гол став єдиним у матчі. 0:1 – Іспанія мала повно моментів, але прикрий рикошет завадив команді де ла Фуенте вийти у фінал. Суперником португальців у боротьбі за трофей стане переможець пари Німеччина – Нідерланди.

Збірна України ризикує втратити гравця із фінальної заявки на Євро-2020 – Шевченко готовий провести заміну