УКР РУС

Євро-2024, відбір: Мбаппе зміцнив лідерство Франції, Румунія шокувала Швейцарію камбеком, переможний гол Соломона

19 червня 2023 Читать на русском

У понеділок, 19 червня, відбулися кілька поєдинків кваліфікації на чемпіонат Європи-2024. Рахунки і огляд поєдинків у групах B та I читайте на "Футбол 24".

Євро-2024, кваліфікація. 4 тур

Група I

Білорусь – Косово – 2:1

Голи: Морозов, 73, Ебонг, 76 – Мурікі, 87 (пен)

Ізраїль – Андорра – 2:1

Голи: Шломо, 42, Соломон, 61 – Росас, 52

Швейцарія – Румунія – 2:2

Голи: Амдуні, 28, 41 – Міхейле, 90, 90+2

Група B

Ірландія – Гібралтар – 3:0

Голи: Джонстон, 53, Фергюсон, 59, Іда, 90+2

Франція – Греція – 1:0

Гол: Мбаппе, 55 (пен)

Вилучення: Мавропанос, 69

У групі I зустрічалися лідери секстету – Швейцарія та Румунія. "Наті" ще не втратили жодного очка, забивши 10 голів у трьох матчах, а румуни у випадку перемоги виходили на перше місце. Втім, рахунок відкрили швейцарці – Амдуні з лінії воротарського спрямував м'яч у сітку. Незадовго до перерви він оформив дубль, скориставшись магічним пасом ветерана Джердана Шакірі.

Все йшло до перемоги Швейцарії, але гості шокували лідера групи. Міхейле оформив дубль, забивши на 90-й і 90+2-й хвилинах. Фантастична розв'язка, яка дозволила Ізраїлю наблизитися до конкурентів. Швейцарія залишається лідером.

Євро-2024: Фінляндія влаштувала тенісний розгром, пенальті в компенсований час приніс Петракову другу поспіль перемогу

Ізраїль з Манором Соломоном у стартовому складі приймав Андорру. Саме вінгер, права на якого все ще належать Шахтарю, забив переможний гол. Ізраїльтяни скоротили відставання від Румунії та Швейцарії.

У ще одному матчі цієї групи зустрілися Косово та Білорусь. Перемогу святкували поплічники РФ.

У групі B Франція приймала Грецію. Обидві збірні ще не втрачали очок, а підопічні Дешама очолювали турнірну таблицю, бо зіграли на матч більше. Перший тайм завершився нулями і гучним свистом на Стад де Франс – кілька моментів від Мбаппе і Ко не вдовольнили тамтешню публіку. Був і спірний момент з непризначенням пенальті – Мбаппе впав після контакту з суперником, але одіозний Антоніо Матеу Лаос промовчав, а VAR теж не відреагував.

Втім, на старті другої половини Лаос таки призначив пенальті за удар ногою Мавропаноса в обличчя Грізманну. Лише жовта і 11-метровий, який не реалізував Кіліан Мбаппе. Влаходімос потягнув його удар, але підвів партнер, який зарано забіг у штрафний. З другої спроби Мбаппе не схибив. Невдовзі Мавропанос таки отримав свою червону, зірвавши вихід Коло Муані віч-на-віч. Зрештою, гол Мбаппе став єдиним. Франція йде без втрат, відірвавшись на 6 очок.

В іншому поєдинку цього квінтету Гібралтар зазнав четвертої поразки у відборі. Три очки дісталися Ірландії, яка після перерви тричі вразила ворота аутсайдера, набравши перші очки у відборі.

Україна дотиснула Мальту в диво-матчі відбору Євро-2024 – Ярмоленко не реалізував пенальті, але заміни Реброва вирішили