УКР РУС

Євро-2024, відбір: Хорватія на останніх секундах відпустила Уельс, провівши на пенсію екс-зірку Дніпра

25 березня 2023 Читать на русском

У суботу, 25 березня, стартував перший тур кваліфікації на чемпіонат Європи-2024 у групах D та I. Рахунок і огляд матчів читайте на "Футбол 24".

Євро-2024, кваліфікація. 1 тур

Група D

Хорватія – Уельс – 1:1

Голи: Крамаріч, 28 – Броутхед, 90+3

Група I

Андорра – Румунія – 0:2

Голи: Ман, 35, Алібек, 50

Вилучення: Ребес, 61 (Андорра)

"Ви тренер, маєте ліцензію?": Петраков посварився з журналістом після поразки Вірменії від Туреччини

Хорватія зіграла перший домашній матч після здобуття бронзи ЧС-2022. Честь привітати своїх улюбленців випала Спліту. Перед матчем колишній захисник Дніпра Іван Стрініч отримав пам'ятну футболку з цифрою 49 – саме стільки матчів уродженець цього міста і вихованець місцевого Хайдука зіграв за національну збірну Хорватії. Останнім клубом 35-річного Івана був Мілан, а футбольну кар'єру він вже завершив.

Суперником "картатих" стала оновлена збірна Уельсу, яка вчиться жити без низки колишніх зірок на чолі з Гаретом Бейлом (вінгер завершив кар'єру у 33 роки). Перший тайм пройшов з перевагою хорватів. Ворд спершу рятував, але двічі пропустив. Гол Перішіча скасували через фол в атаці, але буквально тут же Крамаріч ударом з-за меж штрафного влучив у нижній кут. 1:0 на 28-й хвилині. Цей м'яч став єдиним до перерви.

Уельс мав вбивчий шанс відігратися на 60-й хвилині. Джеймс опинився перед Ліваковічем, але без жодних перешкод пробив повз ближній кут. Хорвати, тримаючи в думках наступний виїзний матч проти Туреччини, відверто перейшли в економ-режим. Але могли знімати всі питання – Перішіч з гострого кута влучив у поперечину. Розплата прийшла на 90+3-й хвилині – Броутхед з меж воротарського зрівняв рахунок. Розчарування Хорватії, радість валлійців.

У поєдинку групи I Андорра приймала Румунію. На 35-й хвилині нападник Парми Денніс Ман, який колись цікавилися Динамо і Шахтар, ударом головою вивів гостей вперед. По перерві Алібек реалізував вихід віч-на-віч, подвоївши перевагу Румунії. Тут же Андорра залишилася вдесятьох і все стало зрозуміло. 0:2 – підсумок матчу.