УКР РУС

Євро-2024: Лукаку врятував Бельгію від поразки, Грузія випередила Іспанію, гол Холанда не зупинив сенсаційного лідера

17 червня 2023 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 3-го туру кваліфікації на Євро-2024. Усі результати – в цій новині на "Футбол 24".

Євро-2024. Кваліфікація, 3 тур

Група А

Норвегія – Шотландія – 1:2

Гол: Холанд, 61 (п) – Дайкс, 87, Макніл, 89

Кіпр – Грузія – 1:2

Голи: Піттас, 38 (п) – Мікаутадзе, 31, Давіташвілі, 84

Група Е

Фарерські острови – Чехія – 0:3

Голи: Крейчі, 15, Черні, 44, 75

Албанія – Молдова – 2:0

Голи: Асані, 52, Байрамі, 76

Група G

Литва – Болгарія – 1:1

Голи: Гірдвайніс, 15 – Петков, 27

Чорногорія – Угорщина – 0:0

Група F

Бельгія – Австрія – 1:1

Голи: Лукаку, 62 – Мангала, 22 (авт)

Азербайджан – Естонія – 1:1

Голи: Кривоцюк, 62 – Саппінен, 27

Група J

Люксембург – Ліхтенштейн – 2:0

Голи: Сінані, 59, Родрігес, 89

Ісландія – Словаччина – 1:2

Голи: Фіннбогассон, 40 (п) – Куцка, 27, Магнуссон, 70 (авт)

Португалія – Боснія і Герцеговина – 3:0

Голи: Бернарду, 45, Фернандеш, 77, 90+3

Ігровий день стартував матчами аутсайдерів груп J та G. Болгарія та Литва розжилися першими очками, розписавши нічию. Відзначимо, що у рівних складах команди грали лише 17 хвилин. Вилучення у суперника допомогло балканцям зрівняти рахунок, але досягти більшого вони не змогли. В аналогічній ситуації опинилися Азербайджан та Естонія, які в попередніх турах лише програвали.

Люксембург здобув історичну перемогу над Ліхтенштейном, вперше обігравши цього суперника. Героєм поєдинку став Жерсон Родрігес. Форвард, який формально досі належить київському Динамо, записав у свій актив гол та результативну передачу.

Норвегія втратила першу перемогу в цьому відборі. Скандинави були близькими до того, аби засмутити сенсаційного лідера групи А – Шотландію, яка до цього обіграла Іспанію та Кіпр. Рахунок в другому таймі відкрив Холанд, реалізувавши пенальті. Однак британці все кардинально змінили на останніх хвилинах матчу, забивши два голи за дві хвилини. Шотландія залишилася лідером з максимумом очок після трьох турів. Це серйозна заявка на вихід з групи.

Флешмоб нічиїх продовжили Угорщина й Чорногорія. Щоправда, ці команди взагалі не спромоглися забити. Такий результат залишив Сербію одноосібним лідером групи G.

Бельгія забила обидва голи в матчі з Австрією, але один із них – у власні ворота. Тому ситуація в групі не змінилася. "Дияволи" залишилися другими, але ще мають матч у запасі.

Чехія розгромила Фарерські острови й закріпилася на першому місці в групі Е. Албанія здолала Молдову та наздогнала Польщу.

Грузія здолала Кіпр і посунула Іспанію з другого місця групи А. У наступному турі ці команди зіграють між собою, але це відбудеться аж восени.

Марек Гамшік не дарма відновлював кар'єру на кілька матчів. Асист легенди Наполі допоміг Словаччині перемогти Ісландію та відірватися від Люксембургу.