УКР РУС

Євро-2020: як повернути квитки на матчі після рішення УЄФА про перенесення чемпіонату

18 березня 2020 Читать на русском

УЄФА офіційно переніс чемпіонат Європи-2020 через коронавірус COVID-19. Що робити з квитками, придбаними на матчі збірної України, а також на інші поєдинки – "Футбол 24" розібрався з усіма тонкощами.

Як відомо, Євро-2020 не відбудеться у запланований термін. На екстреному засіданні, яке відбулося 17 березня, УЄФА переніс чемпіонат Європи на 2021 рік через пандемію коронавірусу COVID-19. Європейський футбольний союз віддав перевагу вчасному завершенню національних чемпіонатів, а континентальний форум заплановано провести з 11 червня по 11 липня наступного року. Як зазначено в офіційній заяві УЄФА, приймаючи рішення про перенесення Євро-2020, Організація керувалася турботою про здоров'я всіх учасників турніру, вболівальників та персоналу, а також бажанням уникнути додаткового тиску на країни, які прийматимуть матчі турніру.

Все інше залишається без змін – збірна України, як і планувалося, гратиме в групі С, де її суперниками точно стануть Нідерланди та Австрія. Саме з "помаранчевими" підопічні Андрія Шевченка мали розпочати виступи на чемпіонаті – поєдинок пройде в Амстердамі. Щоправда, тепер уже не цього року.

Євро-2020 перенесли, Україна з ризиком залишитися без Шевченка – хто виграв і програв від рішення УЄФА

Заключний матч групового турніру "синьо-жовті" повинні зіграти проти Австрії у Бухаресті. Між цими поєдинками команду Шевченка у тій же в Румунії чекає ще одна гра. Суперник поки невідомий – це може бути Грузія/Білорусь/Косово/Північна Македонія, які зіграють плей-офф шляху D. Існує також варіант зустрічі з Румунією. Це станеться в тому випадку, якщо наші сусіди виграють плей-офф А. Поєдинки повинні були пройти наприкінці березня, проте тепер будуть зіграні аж на початку червня – та й то виключно за умови, що пандемія коронавірусу піде на спад.

Де пройдуть матчі Євро-2020

Чемпіонат Європи-2020 буде зіграний у 2021 році та пройде у 12-ти містах Європи. Україна, як і планувалося, на груповому етапі проведе поєдинки у двох країнах – Нідерландах та Румунії.

Рим (Стадіо Олімпіко)

Амстердам (Йохан Кройф Арена)

Більбао (Сан-Мамес)

Бухарест (Арена Націонале)

Будапешт (Ференц Пушкаш)

Копенгаген (Паркен)

Дублін (Дублін Арена)

Глазго (Хемпден Парк)

Баку (Олімпійський)

Мюнхен (Альянц-Арена)

Санкт-Петербург (Санкт-Петербург)

Лондон (Вемблі).

Що робити з квитками на матчі збірної України на Євро-2020

Позаяк чимало українських вболівальників вже придбали квитки на матчі Євро-2020, то після рішення УЄФА постало нове питання – чи залишаться дійсними перепустки на матчі, а також чи можна їх повернути і отримати назад свої кошти.

УЄФА у спеціальній заяві запевнив, що робить все можливе, щоб квитки, які були придбані на офіційному порталі, залишилися дійсними і на наступний рік. Не пізніше середини квітня цього року всі користувачі отримають відповідне повідомлення на електронну пошту, у якому буде також передбачена спеціальна форма для повернення вже придбаних перепусток. Якщо ж вболівальники захочуть здати квитки, то матимуть право на повне повернення коштів. УЄФА гарантує можливість повернення квитків та відшкодування грошей без жодної комісії.

Також вся необхідна інформація про повернення квитків буде доступна за кілька тижнів на офіційному порталі.

Що робити з іншими резерваціями – авіаквитки, готелі тощо

УЄФА відповідає виключно за ситуацію з квитками на футбольні матчі. Організація радить ознайомитися з правилами скасування заброньованого житла та, за наявності такої можливості, скасовувати резервації, або ж зв'язуватися безпосередньо з власниками житла. Те саме стосується авіаквитків – останнім часом більшість авіакомпаній у зв'язку з пандемією COVID-19 йдуть назустріч клієнтам та погоджуються змінити дату вильоту без серйозних штрафів, а то й узагалі безкоштовно. У будь-якому разі, УЄФА радить звертатися з цього приводу безпосередньо до компанії-перевізника, у якої був придбаний квиток.

"Збірна України за рік не постаріє": Мирон Маркевич – про перенесення Євро-2020 і як оберігається від коронавірусу