УКР РУС

Євро-2020: УАФ виступила із заявою щодо плейлиста збірної України з російськими виконавцями

8 червня 2021 Читать на русском

Українська асоціація футболу вперше відреагувала на плейлист з російськими співаками, який нібито склала наша збірна на Євро-2020.

"Ми свідомо витримали паузу перед тим, як коментувати тему з так званим "музичним плейлистом національної збірної". Адже чекали на відповідь колег з УЄФА.

Євро-2020: збірна України прибрала російських виконавців з плейлиста – "синьо-жовті" суттєво оновили список пісень

Справа в тому, що композиції із переліку, який з’явився в ЗМІ як "вибір гравців головної команди України", наші футболісти насправді не обирали. За виключенням однієї пісні – Їхали козаки гурту Тінь сонця. Решту пісень самостійно обрали колеги з УЄФА і, за їхніми словами, у своєму виборі вони послуговувалися даними з локальних чартів України.

На жаль, про підсумки такого кастингу УАФ не повідомили. У відповідь на наш запит в УЄФА зазначили, що вже вжили заходів для виправлення цього непорозуміння та готові до формування альтернативного символічного плейлиста збірної України. Скандальний перелік композицій, де серед іншого є виконавці, яким заборонений в’їзд в Україну, буде заблоковано. Неприємний інцидент вичерпано", – написала прес-служба УАФ в Instagram.

Нагадаємо, в скандальному плейлисті були три російські пісні (Моргенштерн – Дуло, Dead Blonde – Мальчик на девятке и 10AGE – Нет интереса). Пізніше на платформі Spotify з'явився оновлений список композицій без них.

Україна – Кіпр: Ярмоленко і Марлос розривають, хитрощі Шевченка перед Євро, яскравий камбек Зінченка і негативні моменти