УКР РУС

Євро-2020: найважливіший матч для України, яка може встановити рекордне досягнення (відео)

21 червня 2021 Читать на русском

"Синьо-жовті" зіграють очний матч із Австрією за плей-офф чемпіонату Європи, а Італія та Уельс вже в 1/8 фіналу. Більше – у дайджесті дня.

Найголовніший матч збірної України. "Синьо-жовті" мають непогані шанси вперше в історії вийти у плей-офф чемпіонатів Європи – попередні дві спроби були невдалими. Для, щоб гарантувати собі місце серед 16-ки найкращих збірних континенту, підопічним Андрія Шевченка потрібно не програти Австрії.

Тамтешні функціонери вже розсипаються в компліментах нашій команді. Зокрема, президент Австрійського футбольного союзу Лео Віндтнер застеріг своїх гравців, що їм доведеться стрибнути вище голови для перемоги над Україною. Однак фахівці значно стриманіші в оцінці наших шансів на тріумф.

Україна – Австрія: Шевченко озвучив кадрові втрати та викорінив розмови про взаємовигідну нічию у матчі Євро-2020

Коефіцієнт на перемогу України – 3.45. Приблизно такими ж цифрами оцінюють і шанси Австрії – 3.80. Нічия – 2.00. Не сподіваються спеціалісти й на велику кількість голів. А найочікуваніший результат – 0:0.

У нашій групі С залишилося дізнатися саме розподіл місць між Україною та Австрією. Нідерланди достроково фінішували першими, а Північна Македонія не підніметься з останнього місця. В України та Австрії по три бали, проте наша команда має перевагу за додатковими показниками. Гра між Україною й Австрією розпочнеться в Бухаресті о 19:00.

В іншому матчі нашої групи зійдуться команди вже без турнірних завдань – Північна Македонія та Нідерланди. Ця гра стартує паралельно з Україною – о 19:00 за Києвом.

Завершать понеділковий ігровий день та груповий етап представники групи В. Бельгія на чолі з чемпіоном Англії Кевіном де Брюйне спробує зламати опір Фінляндії, а Росія зіграє з Данією.

Італія катком проїхалася по групі А та повторила свій рекорд – 30 поспіль матчів без поразок. А на Євро ще й не дозволила забити жодного м'яча у ворота Доннарумми. В останньому турі "Адзуррі" резервним складом здолали Уельс – 1:0.

Ще цікавіший поєдинок видали Швейцарія і Туреччина. Однак дубль Шакірі та перемога 3:1 не дозволили "червоним хрестам" потіснити валлійців із другої сходинки. Туреччина фінішувала останньою з нулем балів.