УКР РУС

Євро-2024: Роналду забив переможний гол у ювілейному матчі, Люксембург шокував Джеко

20 червня 2023 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 4 туру кваліфікації на Євро-2024. Результати – у цій новині на "Футбол 24".

Євро-2024. Кваліфікація, 4 тур

Група G

Угорщина – Литва – 2:0
Голи: Варга, 32, Саллаї, 83

Болгарія – Сербія – 1:1
Голи: Десподов, 47 – Лазовіч, 90+6

Група J

Ісландія – Португалія – 0:1
Гол:
Роналду, 89

Боснія та Герцеговина – Люксембург – 0:2
Голи: Борхес, 4, Сінані, 74

Ліхтенштейн – Словаччина – 0:1
Гол: Вавро, 45+1

Головною подією цього ігрового дня став ювілей Кріштіану Роналду. Форвард Аль-Насра проводив свій 200-й матч за збірну Португалії – нікому раніше в історії футболу ця позначка не підкорялася. Проте забити в цьому знаковому для себе матчі Кріштіану Роналду довго не міг. Його команда не виглядала легкою та свіжою – як у домашній зустрічі з Боснією. Вся небезпека від португальців виходила лише після розіграшу кутових.

Євро-2024: Холанд дублем приніс Норвегії перемогу, представник УПЛ шокував Польщу, водне поло між Шотландією і Грузією

Уже після перерви Роналду заробив попередження за симуляцію. Це сталося після того, як Ісландія залишилася в меншості – на 80-й хвилині за дві жовті картки з поля був вилучений правий півзахисник Віллумссон. Лишень за хвилину основного часу португальцям вдалося пробити воротаря Рунарссона. І хто б це зробив, як не ювіляр! Черговий розіграш кутового призвів до навісу на Гонсалу Інасіу – і захисник Спортінга скинув м'яч на Роналду. Не одразу, але гол таки зарахували, що спричинило радість Кріштіану.

Збірна Люксембургу шокувала збірну Боснії Едіна Джеко та компанії. Національна команда карликової держави повела у рахунку вже в дебюті зустрічі завдяки голу форварду молодіжної команди гладбахської Борусії Івандро Борхеса Санчеса, який у сезоні 2022/23 награв цілих 25 хвилин у матчах Бундесліги за першу команду. 19-річний форвард скористався помилкою центрального захисника Осієка Адріана Баришича, який не очікував на пресинг у його виконанні.

Під час першого тайму вболівальники освистали боснійську команду, коли воротар та захисники довго перепасовувалися між собою, і не бачили можливості для початку атаки, це – яскрава характеристика гри боснійців у цій зустрічі. У другому таймі Люксембург добив фаворита – на 74-й хвилині другий м'яч забив півзахисник Вігана Данель Сінані.

Болгарія мало не обіграла лідера групи G Сербію. У дебюті другого тайму забив одноклубник Ігоря Пластуна по Лудогорцю Кіріл Десподов. Коли болгари вже бачили три очки у кишені, Лазовіч за 9 (!) секунд до фінального свистка рахунок зрівняв.

Угорщина в паралельній грі з Литвою здобула комфортну перемогу з рахунком 2:0.