УКР РУС

Євро-2016, 1 тур, Група F. Португалія – Ісландія. Анонс

14 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" представляє анонс матчу 1-го туру групи F Євро-2016, в якому зійдуться національні збірні Португалії та Ісландії.

Португалія – Ісландія

14 червня, 22:00. Сент-Етьєн. "Жоффруа Гішар"

Головний арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)

Телетрансляція на каналі "Україна", а також текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Заключний поєдинок туру обіцяє бути непередбачуваним і може стати окрасою ігрового дня. Португалія, із Кріштіану Роналду в атаці, має зіграти з не такою яскравою на вигляд, але дуже перспективною Ісландією. Острів'яни можуть скористатися своєю командою силою, аби звести до мінімуму атакувальні потуги піренейців. Цей екзотичний дует південної експресії і північного спокою принесе глядачам масу насолоди.

Сьогоднішня гра стане третьою за рахунком для цих збірних. Дві попередні зустрічі відбулися в рамках відбору до фінальної частини Євро-2012. Обидва матчі закінчилися з прикрим для ісландців рахунком вдома вони програли 1:3, а на виїзді 5:3. Можна було б подумати, що і сьогодні на нас очікуватиме голепад, але, з огляду на матчі інших збірних в першому турі групового раунду, розгрому, мабуть, не буде.

Юна зірка Португалії Ренату Саншеш може стати відкриттям в складі збірної на Євро-2016

Свій шлях у відборі до фінальної частини Євро-2016 Португалія розпочала сенсаційною поразкою. На своєму полі піренейці поступилися скромній Албанії (0:1). "Шокова терапія" на старті кваліфікації дала свій результат тренера Паулу Бенту відправили у відставку, запросивши на вакантну посаду досвідченого Фернанду Сантуша. Команда ніби відновилася з попелу - сім поспіль перемог і впевнений фініш на першому місці. До речі, відрив від Албанії, яка дала таку мотивацію команді на старті, склав аж 7 очок.

Весняно-літні спаринги команда провела на пристойному рівні. Мінімальна поразка (0:1) від Болгарії стала єдиним результатом, який по-справжньому засмутив португальців. Навіть програш англійцям не можна назвати безнайдійним, адже команда закінчувала матч в меншості. Інші три поєдинки підопічні Бенту впевнено виграли Норвегії і Естонії не залишили жодних шансів (3:0 і 7:0 відповідно), а Бельгію (яку вважають одниз із фаворитів Євро-2016) мінімально переграли 2:1.

Куарежма ризикує пропустити стартовий матч Португалії на Євро-2016

Португалія, як номінальний фаворит групи, прагне стартувати із перемоги. Вагому роль може зіграти харизматичний лідер Роналду, який полює не тільки за командними трофеями, але й за особистими також. Лихоманка "Золотого м'яча", яка не відпускає Кріштіану впродовж декількох років, підштовхує португальця до нових висот, тому і сьогодні нападник "Реала" не буде марнувати часу на зайву "розкачку".

37-річний Гудйонсен - жива легенда ісландського футболу

Ісландія стала справжнім відкриттям відбіркового етапу Євро-2016. Команда, якій не доводилось виступати на великих міжнародних турнірах, змогла впевнено впоратись із завданням виходу до фінальної частини Євро-2016. Ісландія перспективна команда, яка довела своєю грою право на місце серед найсильніших національних збірних Європи, при тому, що не має в наявності зіркових гравців. А в кінцеву заявку ісландців потрапив 37-річний екс-нападник "Челсі" і "Барселони" Ейдур Гудйонсен, який зараз виступає за норвезький "Мольде".

Лагербек: Роналду блискучий актор, а Пепе міг би грати в Голлівуді

Ісландія блискуче провела відбір, забезпечивши собі путівку до Франції ще до останнього туру кваліфікації. Команда зайняла 2-е місце в групі F, залишивши позаду себе Туреччину, Нідерланди, Казахстан і Латвію. Відрив від Чехії, котра зайняла 1-й рядок, склав всього 2 очки.

Ісландці суперечливо провели контрольні матчі 2 поразки (Норвегія, Данія) і дві перемоги (Ліхтенштейн і Греція). Ці зустрічі навряд чи можуть дати повноцінне уявлення про силу Ісландії, тому варто дочекатися першого офіційного матчу скандинавів у Франції.

Орієнтовні склади

Португалія: Руй Патрісіу Вієрінья, Карвалью, Пепе, Елізеу Данілу Перейра, Моутінью, Маріу Куарежма, Роналду, Нані.

Ісландія: Крістінссон Севарссон, Арнасон, Р. Сигурдссон, Скупасон Гунарссон, Гудмондсон Б'ярнасон, Г. Сігурдссон Фіннбогассон, Сігторссон.

Команди Євро-2016. Група F. Португалія

Команди Євро-2016. Група F. Ісландія