УКР РУС

Євро-2016, 1 тур, Група Е. Ірландія - Швеція. Анонс

13 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 1-го туру групи Е Євро-2016, в якому зійдуться національні збірні Ірландії та Швеції.

Ірландія – Швеція

13 червня, 19:00. Сен-Дені, «Стад де Франс».

Головний арбітр: Мілорад Мажіч (Сербія)

Телетрансляція на каналі «Футбол 1», текстова трансляція на сайті «Футбол 24».

На величному «Стад де Франс» зійдуться команди, які проклали собі шлях у Францію через стикові матчі. Шведи були лише третіми у групі із Австрією та Росією, а ірландці поступилися першими двома сходинками Німеччині та Польщі. Тим не менше, у стикових матчах обидві команди дуже впевнено здолали перешкоди. Нащадки святого Патріка пройшли Боснію і Герцеговину, а шведи з Іброю позбавили мрії данців.

У складі обох команд вистачає футболістів з іменем. У скандинавів можна виділити, насамперед, Златана Ібрагімовіча, який у прекрасній формі. Ветеран в ударному темпі провів прощальний сезон за ПСЖ і зараз готується стати безпосереднім учасником гучного трансферу. Серед ірландців виділимо 35-річного форварда Роббі Кіна, якого викликали із «Лос-Анджелес Гелаксі», а також Шея Гівена, культового голкіпера АПЛ (40 років!).

Група Е – доволі рівна. Тут немає очевидного фаворита, попри присутність збірної Італії. Тому, як би банально не звучало, але кожне очко буде на вагу золота. У парі Ірландія – Швеція важко визначити когось, хто претендуватиме на звитягу більше. Серйозна інтрига – це те, що нам потрібно.

Статистика

Між собою Швеція та Ірландія провели 12 матчів. Відчутна перевага на боці «синьо-жовтих» - 7 перемог. Лише тричі святкували успіх ірландці. Ще 2 матчі закінчилися внічию. Співвідношення м’ячів – 18:13 на користь Швеції.

Слова

Мартін О’Ніл, головний тренер Ірландії: «Ажіотаж зростає, турнір вже розпочався. Ми подивилися кілька дуже хороших матчів і чекаємо не дочекаємося свого старту. У нас є кілька дуже яскравих індивідуальностей, які здатні змінити хід матчу. Якщо команда вперта і її важко зламати, якщо в ній є елемент таланту, завдяки якому щось можна «начаклувати», все це тільки підвищує шанси. У нас підібрався дуже і дуже хороший склад, який готовий до великих звершень на турнірі».

Ерік Хамрен, головний тренер Швеції: «Поважаємо Ірландію і з нетерпінням чекаємо зустрічі. В останніх чотирьох матчах ірландці робили ставку на володіння м'ячем, але до цього дотримувалися класичного британського стилю. Потрібно подивитися, як вони будуть грати завтра, і відштовхуватися від цього. Ми готові до обох варіантів. Зараз дуже важливо вигравати матчі, і, сподіваюся, нам вдасться. Хто буде забивати - не має значення. Результативним передачам Златана я буду радіти не менше, ніж його голам».

Орієнтовні склади

Ірландія: Рендольф - Коулман, О'Ші, Кларк, Бреді - МакКарті, Вілан, Макгіді, Маклін - Волтерс, Лонг

Швеція: Ісакссон - Лустіг, Гранквіст, Йохансон, Ольсон - Чельстрьом, Вернблум - С. Ларссон, Хілемарк - Ібрагімовіч, Гвідетті

Прогноз «Футбол 24»: 1:1

Сторінка автора у Twitter

Команди Євро-2016. Група E. Ірландія

Команди Євро-2016. Група E. Швеція