УКР РУС

Матч-відкриття Євро-2016. Група А. Франція - Румунія. Анонс

10 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" представляє анонс матчу-відкриття фінальної частини Євро-2016, в якому зійдуться команди групи А - господарка турніру Франція і команда Румунії.

Франція - Румунія

10 червня, 22:00. Сен-Дені, "Стад де Франс"

Головний арбітр: Віктор Кашшаї (Угорщина)

Телетрансляція на каналі "Україна", а також текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Матч-відкриття турніру - це завжди хвилююча подія, яка привертає увагу навіть тих вболівальників, які рідко стежать за матчами сторонніх команд. Франція, яку букмекери вважають фаворитом домашнього Євро-2016, прийматиме на багатотисячному "Стад де Франс" досить скромну збірну Румунії.

Господарі прагнуть подарувати свято для французів

Французька збірна не мала клопоту із проходженням відбіркового раунду, адже на правах господарки готувалася одразу до фінальної частини турніру. Команда Дешама підходить до свого чергового домашнього турніру в якості безумовного фаворита, та це й не дивно, адже підбір гравців у наставника - на будь-який смак. Судячи з тих товариських матчів, які "галльські півні" проводили в рамках підготовки, можна сказати, що колектив вийшов цілком боєздатний. Остання перемога в спарингу з Шотландією додає французам впевненості у власних силах, щоб влаштувати для домашніх вболівальників справжнє шоу.

До речі, Франція вже має досвід тріумфу на домашньому континентальному турнірі - в 1998-му році збірна вдома перемогла на Чемпіонаті світу, а нинішній тренер Дідьє Дешам тоді піднімав трофей в якості капітана команди.

Матч-відкриття буде складним, хоча Румунія і не має великих імен, - голкіпер Франції

Разван Рац отримає шанс востаннє показати свою майстерність на великому турнірі

Збірна Румунії у відборі до Євро-2016 відзначилася неймовірною статистикою пропущених м'ячів. У 10-ти матчах кваліфікаційного раунду румуни пропустили лише 2 м'ячі! Команда Йорданеску справляла враження броньованої машини, якій забули прилаштувати озброєння. Адже попри всю ефективність в обороні, румуни не демонстрували результативної гри в атаці, а інколи відверто "сушили" гру. 5 матчів відбору вони зіграли внічию, і в 3-х із них не змогли потішити глядачів бодай одним забитим голом.

У двох останніх товариських матчах з Україною та Грузією румуни не були схожі самі на себе. Українцям вони спромоглися забити 3 м'ячі і пропустили при цьому аж 4. А збірну Грузії (яка пізніше обіграла Іспанію) румуни просто знищили - 5:1. Що б це мало означати - зміну принципів побудови гри команди Йорданеску, чи просто виняток із загальної картини - дізнаємося сьогодні в матчі з Францією.

Орієнтовні склади

Франція: Льоріс - Санья, Рамі, Косельни, Евра - Погба, Кабай, Матюїді - Грізманн, Пайє, Жиру.

Румунія: Тетерушану - Сепунару, Кірікеш, Грігора, Рац - Хобан, Препеліце - Торже, Сенмиртян, Кіпчу - Кешеру.

Команди Євро-2016. Група А. Франція

Команди Євро-2016. Група А. Румунія