УКР РУС

"Євген Коноплянка. Прогрес очевидний". Експерт оцінив виступи українців закордоном

19 грудня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний експерт Євген Гресь проаналізував виступи українських футболістів у закордонних клубах.

"Скоро вийде аналіз виступів провідних українських легіонерів в зарубіжних чемпіонатах. Футболістів, які теоретично і практично можуть допомогти національній збірній в наступному році...

Окремо виділяємо Євгена Коноплянку, який не тільки забив свій дебютний м'яч у Бундеслізі, а й провів за "Шальке" перший матч від дзвінка до дзвінка. Швидше за все, тепер вже точно можна говорити про те, що адаптація в німецькому чемпіонаті одного з лідерів нашої збірної добігає кінця.

На прем'єрний гол у Бундеслізі у Коноплянки пішло 10 матчів, 380 хвилин. Втім, ми не повинні забувати, що в Німеччині Євген проходить якусь перекваліфікацію.

Справа в тому, що "Шальке", як правило, діє щодо розстановки 3-5-2, і всім нам важко уявити, яким чином Коноплянка може впоратися з функціями лінійного виконавця, який повинен закривати всю бровку. Головний тренер команди, напевно, теж так думає – ось і випускає Євгена на місце другого форварда. Бували, правда, матчі в Лізі Європи, коли "гірники" діяли по системі 4-4-2, і Коно займав звичне місце на фланзі півзахисту.

Загалом, для збірної це великий плюс – уміння футболіста зіграти на різних позиціях. Німецька школа точно додасть дисципліни в гру нашого лідера. Зверніть увагу, що в клубі Коноплянка частіше і якісніше працює у відборі м'яча, набагато рідше бере гру на себе в, скажімо так, невиправданих ситуаціях і точніше б'є по воротах.

Такий колективний гравець з високим рівнем індивідуальної майстерності – поза всякими сумнівами, знахідка для збірної України", – написав Гресь у фейсбуці.

"Найкращі в 2016 році": оберіть найкращих футбольних персон року України

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу