УКР РУС

Є варіант, що Зозуля таки пограє в Іспанії цієї весни, – Кузьменко

29 березня 2017 Читать на русском

Футбольний агент Володимир Кузьменко розповів про варіанти продовження кар'єри для українського нападника іспанського "Бетіса" Романа Зозулі.

"Що стосується планів "Бетіса" на Зозулю, то в принципі остання розмова була такою, що наступного сезону тренер на нього розраховує. Більше ніяких заяв з боку севільського клубу не було – щоб він йшов або щось подібне. Тема його відходу з команди до закінчення контракту влітку 2019 роки взагалі не піднімається. Та й сам Рома налаштований залишатися в Ла Лізі і продовжити щось доводити тут.

До речі, є варіант, що він таки пограє в Іспанії цієї весни. На даний момент це юридично неможливо. Але тут така ситуація. В одному іспанському клубі нападник на дуже довгий час "зламався", і вони терміново шукають йому заміну до кінця сезону. Варіант з Ромою їх цілком влаштовує, вони в ньому дуже зацікавлені. Тому ми зараз намагаємося добитися у ФІФА дозволу на це. Тут трансферні вікна вже ролі не грають. Просто хотілося б зробити це швидше, щоб у Роми до кінця сезону все-таки була ігрова практика, щоб хлопець хоч трохи пограв.

Зараз Роман живе в Севільї, щодня тренується з "Бетісом". До речі, цього місяця ми виграли судовий процес у "Райо Вальєкано", і вони виплатили Зозулі всю суму, яку заборгували за договором оренди за весь період дії невиконаного контракту. Та зарплата, що Роман отримує зараз, надходить повністю з боку "Бетіса", – розповів Кузьменко.

Нагадаємо, Роман Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" в останні години трансферного вікна. Однак через неадекватні дії фанатів-радикалів українець повернувся у Севілью вже в день підписанняконтракту. Севільський "Бетіс" роз'яснив ситуацію з трансфером Зозулі та повністю підтримав українця у своєму офіційному повідомленні. "Райо Вальєкано" відмовляється платити Зозулі зарплату, якщо той не гратиме. Павелко порекомендував Зозулю у виконком ФФУ. ФІФА дозволила Зозулі перейти у 4 клуб в нинішньому сезоні, а іспанський представник гравця прокоментував таку можливість.

"Це велика ганьба для нашого футболу. Гравця дискримінують за герб його країни". Як іспанці реагують на скандал навколо Зозулі

, а також у Viber