УКР РУС

Яворський: Заміною Реброва не вдасться вирішити всі проблеми "Динамо"

27 березня 2017 Читать на русском

Екс-тренер "Львова" та "Ниви" Ігор Яворський поділився думкою про проблеми Сергія Реброва в "Динамо".

"Почнемо з того, що при Сергії Реброві "Динамо" нарешті перервало п'ятирічну гегемонію "Шахтаря" в українському футболі. З Ребровим "Динамо" двічі стало чемпіоном, вийшло в Лігу чемпіонів і навіть пробилося у плей-офф турніру. Тому назвати помилкою його запрошення у цей клуб не можна апріорі.

Зрозуміло, що в його роботі були й помилки, але ж не лише його. Весь рівень нашого футболу падає і "Динамо" в тому числі. Майже всі висококласні легіонери пішли. Залишилась молодь – Бєсєдін, Яремчук, Циганков та інші. А ті легіонери, які прийшли, маю на увазі Пантіча й Кадара, це не ті люди, які можуть підсилити "Динамо".

У підсумку гра киян втратила свій стиль. Зникла агресивність, гра на випередження, пресинг по всьому полю, удари. Немає цілісного малюнка, того, за який ми любили й поважали "Динамо". Це відчув глядач, який перестав ходити на футбол.

Ребров, по суті, став заручником ситуації. Проблеми в українському футболі загалом і в "Динамо" зокрема, викинули його з числа успішних тренерів.

Я не думаю, що заміною Реброва вдасться вирішити всі проблеми киян. Тут не тренера слід міняти, а самих футболістів. Чимало з них просто не відповідають амбіціям "Динамо". Для прикладу, порівняйте склад "Динамо" і "Шахтаря". З усією відповідальністю можу сказати, що кияни програють "гірникам" по всіх позиціях.

Помилки в "Динамо" були системними і це призвело до того, що крісло під Сергієм Ребровим захиталося", – сказав Яворський.

Суркіс прокоментував чутки про зміну тренера "Динамо" і штраф, сплачений Хачеріді

, а також у Viber