УКР РУС

Ярмоленко зможе зіграти проти "Ман Сіті", але якою ціною!, - Таран

19 лютого 2016 Читать на русском

Відомий тренер, екс-нападник "Динамо" і чвертьфіналіст Кубка чемпіонів у складі "Дніпра" Олег Таран поділився очікуваннями від матчу киян проти "Манчестер Сіті".

"Плей-офф Ліги чемпіонів для "Динамо" - це одне з найголовніших подій в історії киня і всього українського футболу за останній час. "Динамівці" - великі молодці, що пробилися в плей-офф з непростої групи, і дуже здорово, що гра проти "Сіті" пройде з глядачами на трибунах.

На даному етапі кілька факторів говорять не на користь команди Сергія Реброва. Велике значення має відсутність офіційних матчів киян при підготовці до Ліги чемпіонів, а також кадрові втрати (Мораєс травмувався, Сидорчук тільки з лютого почав займатися в загальній групі). Майже на два місяці випав із тренувального процесу команди і Андрій Ярмоленко, ключовий гравець у складі "Динамо", бо виконує на полі творчу функцію.

Я допускаю, що Андрій зможе зіграти, але якою ціною! Без належного фундаменту підготовки і з певним дискомфортом на поле можна ж і рецидив травми отримати.

Фізичний стан футболіста можна швидко відновити засобами сучасної фармакології, хоча це теж може мати наслідки для здоров'я. Так що дуже важливо знати, чи готовий Ярмоленко повністю, щоб не втратити лідера на більш тривалий період.

Зіграти разок на зборах - це одне, а відчути свої сили в офіційній грі - інше. На жаль, в порівнянні з динамівцями "Манчестер" знаходиться в божевільному ігровому тонусі - це теж треба враховувати.

Головний тренер "Сіті" Мануель Пеллегріні говорив, що в його обоймі залишилося 14 футболістів, але їх клас і досвід виступу на найвищому рівні робить в моїх очах фаворитом протистояння саме англійський клуб. Думаю, манчестерцям зараз вистачить і 11 гравців на два матчі проти "Динамо". Дай Бог, щоб я помилявся.

Загальнокомандний клас у суперника вище. Втім, на одну-дві гри реально зібратися, проявити характер, амбіції, а також командний дух і взаємодія. Все в комплексі може дати позитивний результат", - зазначив Таран.

Нагадаємо, матч "Динамо" - "Ман Сіті" відбудеться 24 лютого.